Dilluns, 10 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Sort que el cop de puny no va ser a Catalunya…

L'agressió, el cop de puny, que ahir va rebre Mariano Rajoy a Pontevedra s'ha de condemnar. Rotundament. Sense matisos. En política no hi pot haver violència i encara que ell […]

Èric Bertran
Èric Bertran 17/12/2015
L'agressió, el cop de puny, que ahir va rebre Mariano Rajoy a Pontevedra s'ha de condemnar. Rotundament. Sense matisos. En política no hi pot haver violència i encara que ell defensi posicions contraries a les que jo em sento identificat, avui em solidaritzo amb ell. Encara que ell o el seu partit mai no hagi condemnat altres tipus de violència com el franquisme, com l'assassinat a Lluís Companys. O encara que suposadament encobreixi, toleri o promogui les suposades filtracions per part d'organismes de l'Estat d'informacions falses sobre independentistes, encara que pugui ser responsable de linxaments mediàtics a persones per pensar diferent. Encara que amenaci en deixar sense feina i tancar a la presó a persones que posen les urnes. Nosaltres condemnem l'agressió que ell va patir. I és que a senyor i a bona persona se n'aprèn a casa i a mi m'han educat molt bé.
 
Condemno l'agressió que ahir va patir Rajoy tot i els desnonaments a famílies vulnerables que ell ha acatat, que també són un tipus de violència, tot i la violència que han patit durant aquesta legislatura moltes joves veient com els seria cada vegada més difícil avortar, tot i l'angoixa que van patir en el seu dia moltes persones quan veien aquelles grans manifestacions que convocava el PP per negar-lis els seu dret a casar-se amb qui volien, a estimar lliurement. O els immigrants que reben pilotes de goma intentant creuar la frontera de Ceuta o Melilla fins a ofegar-se. Fins i tot podríem dir que el Govern Rajoy ha permès amenaces de mort a independentistes per tuiter o tolerat agressions verbals i físiques de la ultradreta tot normalizant la catalanofòbia. Amb el mal que això ens suposa, i així i tot condemnem el cop de puny que ahir li van donar. Fins i tot quan ens sentim violentats en veure que el seu Govern finança la Fundació Francisco Franco o quan gent del seu entorn diu que caldria afusellar al nostre President.
 
I és que estem en contra de la violència, també de la guerra de l'Iraq, tot i que els pobres iraquians avui veient la que s'ha muntat amb això deuen pensar que tan de bo que la violència que van patir ells hagués consistit només a cops de puny. Però nosaltres condemnem tota la violència, des de tirar una bomba, a donar un cop de puny a la violència verbal. I és que la violència és cosa del passat, la violència és la força d'aquells que no tenen la raó i és el que fa perdre la raó als qui la tenen si l'utilitzen per defensar unes idees.
 
Ara bé, potser que es plantegi allò que diu de que el problema és l'independentisme. Que si l'independentisme promou una fractura en la societat, crea bàndols, és violent, pacta amb jihadistes, promou l'Estat Islàmic a canvi de vots… Potser que s'ho plantegi perquè aquesta agressió ha estat a Pontevedra i no a Catalunya, i dubto que aquest jove sigui català. Per tant, potser no és l'independentisme el qui fragmenta i violenta, potser és ell. I em pregunto si ell hauria estat tan senyor si aquesta agressió l'hagués patit a Catalunya o si ja la estaria utilitzant políticament com va fer en Pere Navarro. Però això ara és igual. Avui condemnen el cop de puny que ahir va rebre Mariano Rajoy. 
 
www.ericbertran.cat

Relacionats