Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Som on som gràcies a ERC

Vivim un moment històric. Tots en som conscients. No podem caure en l’error de creure que Esquerra no ho sap. De fet, Esquerra ha guanyat la partida des de fa […]

Gerard Sesé 27/11/2014

Vivim un moment històric. Tots en som conscients. No podem caure en l’error de creure que Esquerra no ho sap. De fet, Esquerra ha guanyat la partida des de fa molt de temps. Gràcies als republicans l’agenda política dels últims 15 anys ha anat fent passos de gegant cap a les tesis independentistes. Quan ningú no parlava de reforma de l’Estatut, Esquerra ja ho portava al programa electoral. Quan  ningú no parlava d’un nou ordre fiscal a l’Estat, Esquerra ja ho reivindicava. Quan ningú no parlava d’independència, el partit de Macià i Companys ho portava escrit als estatus de la formació.

La proposta d’aquest dimarts d’Artur Mas és una victòria d’Esquerra, que demanava unes eleccions anticipades i un full de ruta cap a la independència. Que CiU ja no només parli d’independència sinó que faci gestos inequívocs cap aquest objectiu és la més gran de les victòries dels republicans.

Això, en Junqueras ho sap. I sap que el poble n'és conscient. Sap que les paraules d’en Mas no deixen de ser les que ha predicat ell mateix durant anys. Quan escoltem ara en Mas i tanquem els ulls podríem imaginar-nos que és un discurs del president d’Esquerra. Mas parla de que necessitem instruments d’Estat per millorar la nostra qualitat de vida i fer front als problemes dels nostres ciutadans. El nostre President parla que necessitem un mandat democràtic per legitimar a nivell internacional la independència de Catalunya. Tot això, és el discurs d’Esquerra. Que en Duran se n’hagi desmarcat no deixa de ser una prova més.

Per tant, estem convençuts que el partit republicà pactarà amb CiU i farà més àmplia aquesta llista unitària. I farà tots els esforços per incloure la CUP i ICV.

Esquerra ja ha guanyat i no cal cap contraproposta per marcar paquet.  Es pot millorar la proposta de Mas, i tant, però no hi ha cap necessitat de rebentar-la ni tampoc de suggerir disbarats com els de presentar-se per separat amb un SI davant les sigles. L’Oriol és historiador i sap que si Catalunya ha perdut en el passat ha estat per la divisió interna i la falta d’unitat.

La proposta d’en Mas és més d’Esquerra que del propi President. Només cal engrandir-la i portar aquest país a la llibertat. Sabem que l’Oriol i companyia estaran a l’alçada.