Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Sembla que el poder mediàtic ja ha decidit el resultat del 20D

Les eleccions espanyoles semblen un joc de ciència ficció. Cada dia hi ha titulars sensacionalistes sobre qui guanya i remunta com si d'un dia per l'altre pogués canviar gaire la […]

Èric Bertran
Èric Bertran 10/12/2015
Les eleccions espanyoles semblen un joc de ciència ficció. Cada dia hi ha titulars sensacionalistes sobre qui guanya i remunta com si d'un dia per l'altre pogués canviar gaire la partida d'escacs.
 
Els grans poders espanyols ja fa setmanes que han decidit el resultat. Aproximadament es clar. O això creuen o això intenten els lobbies econòmics i mediàtics. Sinó alguns d'on han tret tants diners per fer campanya? Com s'entén que partits polítics extraparlamentaris puguin finançar campanyes de publicitat semblants a la de partits que fa anys que governen? Com s'entén que dirigents polítics sense representació tinguin accés a tants platós de televisió? I, com s'entén, que al debat d'Antena 3 hi haguessin partits sense representació i no es convidés a partits polítics que en tenen?
 
I malgrat tot l'escenari encara està prou obert perquè hi ha una bossa d'indecisos molt gran a aquestes alçades. Jo no ho entenc. És una anomalia molt gran. Ahir mateix una coneguda em deia 'a mi me gustan los debates como el del otro dia para conocer las propuestas i saber a quien votar'. Jo li vaig respondre que si després de 4 anys necessita un debat on tothom promet el que faci falta a 10 dies per les eleccions per saber a qui votar malament anàvem. Crec sincerament que els debats s'han de fer tot l'any, que els candidats han de passar comptes constantment. I els ciutadans tenim el deure d'estar informats durant tota la legislatura perquè exercir el vot és una responsabilitat massa gran com per decidir el qui per un cop de calor o en funció de quin peu t'aixeques aquell dia. 
 
www.ericbertran.cat

Relacionats