Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Santiago Vidal, a la foguera!

La caça de bruixes de l'Estat espanyol pot començar de manera imminent. El president de Catalunya i dues conselleres veuen com la fiscalia del TSJC s'ha reforçat aquesta setmana amb […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 05/02/2015

La caça de bruixes de l'Estat espanyol pot començar de manera imminent. El president de Catalunya i dues conselleres veuen com la fiscalia del TSJC s'ha reforçat aquesta setmana amb un nou fiscal per accelerar la tramitació de querelles que van rebre fa dos mesos. A més, també aquests dies els poders judicials de l'Estat s'han posat a treballar de valent per deixar fora de la carrera judicial Santiago Vidal. En aquest context, el Futbol Club Barcelona es vol presentar també com a víctima de les accions polítiques del sistema judicial espanyol quan aquest dimarts ha rebut la imputació del seu president pel cas Neymar amb indignació. 

Ara bé, tenint en compte les ombres del fitxatge del jugador de futbol brasiler, potser és massa agosarat dir que la justícia persegueix el Barça per la seva suposada connivència amb el procés sobiranista. Sona més aviat a excusa, però la coincidència en el temps de la imputació de Bartomeu amb les accions contra els membres del govern català i el jutge de l'Audiència de Barcelona fan que res es pugui descartar.

En qualsevol cas, l'espiral d'atacs contra Santiago Vidal s'ha culminat, de moment, aquest dijous: el membre del Tribunal Suprem designat per vigilar els jutges del CGPJ, Antonio Fonseca-Herrero, ha recomanat expulsar-lo de la carrera judicial per haver escrit una Constitució catalana en el seu temps lliure just una setmana després de la presentació del text legislatiu. Les altes instàncies del CGPJ s'hauran de posicionar i el magistrat català podrà presentar al·legacions, però té molts números per quedar-se a l'atur enguany.

Quan el cristianisme encara no era majoritari a Europa, les autoritats de l'època es dedicaven a eliminar els que predicaven la nova religió. No s'adonaven, però, que estaven creant màrtirs, cosa que feia créixer exponencialment la fe iniciada amb Jesús. Salvant les distàncies, la 'inquisició' espanyola del segle XXI està mostrant com és el procés de creació d'un altre màrtir. Un error en l'estratègia de l'Estat que pot ajudar a mantenir viva la flama independentista, perquè, a més, si Santiago Vidal queda fora del poder judicial, qui pot descartar que no entri en política amb tots els suports que un màrtir sempre comporta?
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés