Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

S’acosta l’hora del president

El president de la Generalitat ha evitar pronunciar-se, avui en compareixença als mitjans, sobre cap qüestió rellevant del futur del procés més enllà de deixar anar alguna píndola amb certa […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 13/01/2015

El president de la Generalitat ha evitar pronunciar-se, avui en compareixença als mitjans, sobre cap qüestió rellevant del futur del procés més enllà de deixar anar alguna píndola amb certa càrrega negativa cap a ERC. Ell mateix ha dit que dijous compareixerà específicament per parlar del procés –avui ho feia per fer balanç de legislatura- i anunciar la decisió que ha pres al respecte, sempre amb la voluntat de seguir amb el procés endavant.
 

Abans d’això, ha dit que vol acabar d’escoltar tots els actors. Necessita prendre una decisió en base a uns fonaments. I demà hi ha una reunió importantíssima convocada entre el president, Junqueras (ERC), Forcadell (ANC), Casals (Òmnium) i Vila d’Abadal (AMI). Del que d’allà surti en dependrà molt segurament el que dijous ens proposi el president, com a poble. Durant els darrers dies, la confiança generada pel govern s’ha anat trencant amb la polèmica de darrera hora sorgida al voltant dels independents. Ningú ha entès que CiU exigeixi a ERC no només aglutinar la societat civil organitzada a la llista del president, sinó que, a més, digui com ha de ser la llista republicana. ERC ha aprofitat la polèmica per treure el cap i recuperar-se una mica dels darrers assalts.
 

El president ha tornat a demanar més voluntat d’acord i de diàleg als seus socis republicans, i ha explicat que la relació es va començar a estroncar a principis d’octubre, quan es començaven a negociar els pressupostos; just quan es va produir la trencadissa de Pedralbes. Mas ha reivindicat que ha complert amb tot, sobretot el 9N, malgrat que no és cert que es va dur fins les darreres conseqüències ja que es va preferir cercar l'alternativa. Mentrestant, els dos partits s’intercanviaven mentrestant retrets des de Twitter. Mas és conscient dels efectes negatius de l’espectacle grotesc que han protagonitzat les dues principals formacions del país durant les darreres setmanes, i és per això que dijous explicarà quina és la seva decisió. La reunió de demà, probablement la darrera abans d’aquesta compareixença, probablement sigui el match ball definitiu. Esperem que tots els actors estiguin a l’altura, pel bé de Catalunya.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014