Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Riure per no plorar

Què vau fer? Què esteu fen? Són dues preguntes dedicades a Junts Pel Sí o a Junts per Catalunya i a ERC. Què vau fer? És passat i ja ens […]

Avatar
Francesc Bonastre i Santolària 31/01/2018

Què vau fer? Què esteu fen? Són dues preguntes dedicades a Junts Pel Sí o a Junts per Catalunya i a ERC.

Què vau fer? És passat i ja ens ho direu algun dia la història des de el primer d'octubre de 2017 fins el 9 de novembre, etc.

Què esteu fen? Ves a saber…Que qui és el candidat a la presidència, que si aquesta o altra declaració o notícia, etc. El nacionalisme espanyol s'està divertint de valent i donar per guanyada la seva guerra bruta contra el catalanisme.

Vosaltres sou els representants del poble!

Però sembla que no us preocupin tots aquells que lluiten, que es mobilitzen, que s'han mobilitzat durant anys, que han votat, que creuen en la independència de Catalunya.

L'objectiu del catalanisme en l'actualitat és la República Catalana o la plena sobirania nacional o el que abans alguns deien l'autonomia integral.

La independència o la separació és imprescindible; sense aquest requisit, el ple desenvolupament econòmic, social i polític de Catalunya no serà possible.

Deixeu de fer riure i no feu plorar més. Deixeu els simbolismes, la fraseologia i passeu a l'efectivitat, a la defensar i desenvolupament de la República Catalana i, trobareu, bona part del poble català al vostre costat.

Si altres volen impedir aquest dret irrenunciable del catalans per mitja de la violència demostraran la seva actitud poc democràtica i poc humana. Si altres no ens volen reconèixer també demostraran la seva hipocresia vers els drets humans més fonamentals.

Certament, que si alguns fan violència i, altres no ens volen reconèixer, tindrem inconvenients individuals i col·lectius. Però i què? És que estarem pitjor que ara?

Que el nostre somriure sigui de felicitat i no de tristesa.

 

Relacionats