Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

Reflexions sobre el moment polític

El problema de Catalunya no és només polític -que també- sinó que a més  és social filosòfic, econòmic,  sociològic  i d’una manca  d’una indústria potent, d’un model econòmic sostenible i […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 01/02/2018

El problema de Catalunya no és només polític -que també- sinó que a més  és social filosòfic, econòmic,  sociològic  i d’una manca  d’una indústria potent, d’un model econòmic sostenible i d’una mà d’obra qualificada, com el País Basc, Flandes, Baden Würtemberg o la Llombardia.

El problema de Catalunya ara, es podria  sintetitzar  en dos punts fonamentals. 1. La gran fragmentació  social i política -a causa de l'individualisme ferotge producte del  caràcter català- . 2. Els greus problemes i mancances en  el front exterior.  La diplomàcia catalana -pública i privada- és molt feble. Tenim uns problemes estructurals  enormes amb la superestructura de la UE i, sobretot, amb la Comissió Europea.  Ens manquen sociòlegs, filòsofs i diplomàtics professionals .  A més, des de l’ANC, Òmnium  i  els CDR  caldria  crear, conrear diplomàtics amateurs; és a dir, articular una diplomàcia de butxaca  efectiva, atès  que l’administració catalana es troba segrestada per el malèvol article 155.

Relacionats