Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Reflexions sobre el futur de Catalunya

La lectura d’un llibre, molt  interessant, que es diu “ Com Àustria o Dinamarca” m’ha fet reflexionar Us recomano  a tots que us el compreu,  el llegiu  i reflexioneu a […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 06/10/2013

La lectura d’un llibre, molt  interessant, que es diu “ Com Àustria o Dinamarca” m’ha fet reflexionar Us recomano  a tots que us el compreu,  el llegiu  i reflexioneu a l’entorn del futur de la nostra  nació  catalana .

Doncs bé,  un servidor  em considero  d'esquerres i lliurepensador, però  no vull, de cap de les maneres, una Catalunya independent que s'assembli ni  a  Kosovo,  ni a una mena d'Unió Soviètica  o Cuba . Hem i podem ser  – un cop alliberats de la cotilla espanyolista,  amb voluntat política i esforç personal i col•lectiu –  com Àustria, Finlàndia, Bèlgica  o  Dinamarca. És a dir, un país lliure, on es pugui  exercir de lliurepensador : una Catalunya independent,  dintre de  la interdependència  europea, on existeixin mecanismes/ institucions  per  lluitar  amb eficàcia  contra la corrupció;  amb una millor educació,  més eficiència  econòmica ( amb molt menys atur i precarietat laboral)  i  més  respecte envers  la cultura i el patrimoni col•lectiu .

També m’agradaria que Catalunya pogués  esdevenir  un país més equilibrat :  amb  justícia social  de debò, més i millor  transport  públic,  molta  més igualtat d'oportunitats, cohesió social i coneixements de llengües estrangeres. En síntesi, que siguem un país petit, ordenat i  delicat, en què  valgui  la pena viure-hi .