Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Quim Torra, Jordi Calvís, Antonio Baños i els altres 20, un frau massa descarat

Fa tot just un parell de dies vaig fer un article explicant la meva admiració pel Quim Torra i el meu respecte pel Jordi Calvís. Em costava d'entendre perquè la junta […]

Da Victus
Da Victus 13/05/2016

Fa tot just un parell de dies vaig fer un article explicant la meva admiració pel Quim Torra i el meu respecte pel Jordi Calvís. Em costava d'entendre perquè la junta electoral de l'ANC (o com punyeta es digui) havia deixat fora persones com ells, per tal d'haver-los de readmetre més tard.

La normativa de l'ANC aprovada a la darrera Assemblea General Ordinària (AGO) feta a Manresa IMPEDEIX que CAP CANDIDAT QUE OPTA A ESTAR AL SECRETARIAT NACIONAL ES PUBLICITI NI PERSONALMENT NI FORMANT GRUPS O EQUIPS. Comparteixo els objectius d'aquesta normativa respecte a la no formació d'equips, doncs es tracta d'evitar que la gent voti packs de persones sense conèixer-los, i també d'evitar que els partits promoguin llistes polititzades de manera encoberta. No comparteixo la no publicitat dels candidats. Tot i així és el que els socis van aprovar per àmplia majoria, cosa que s'ha de respectar.

Però vet aquí que qui pretén governar l'ANC, és a dir, els senyors Quim Torra, Antonio Baños, Jordi Calvís i altres 20, es passen pel forro l'esperit de la normativa de no publicitar-se i de no crear un grup de col·legues. Aquests “amiguets” es van aprofitar d'una normativa pre-electoral amb uns terminis ben estranys, per trair l'esperit de la norma, i van publicar un article ben arregladet al diari El Punt Avui, anomenat “Un país per viure lliures; viure lliures per un país“.

Resulta ben curiós que quan parles amb persones del Secretariat Nacional (SN) que no són de cap partit, et diuen que els companys que hi son a aquesta llista/equip no han fet altra cosa durant tot l'any que bloquejar l'activitat de les comissions a les quals han participat, just el contrari del que diuen que faran a aquest article.

Dic amb total contundència que han traït l'esperit de la norma veien el que, a més a més, s'ha destapat als mitjans durant aquests dos darrers dies:
– WhatsApp de David Ros publicitant un mega grup, fins i tot amb noms territorials (veure article).
– WhatsApp de Ferran Civit fent el mateix (veure article).

Però … oh, sorpresa!! (o no tant), resulta que darrera aquestes llistes hi ha dues pugnes:
a) entre CDC i ERP+CUP per veure qui pot liderar l'ANC en benefici propi (veure article).
b) entre els partits per una banda i els candidats independents del territori per una altra.

I sinó us ho creieu, aquí teniu els missatges desesperats de S.O.S. que emetien ahir mateix tant Jaume Marfany, co-fundador de l'ANC i vice president fins l'any passat (veure article), i Pere Pugès, també co-fundador de l'ANC i membre del SN i el Comité Permanent fins l'any passat (veure article).

Llavors, què està passant??? Què és tot aquest enrenou??? Doncs molt i molt fàcil: els partits volen controlar l'ANC, la volen neutralitzar, no volen una ANC crítica amb la seva activitat política i que sigui líder del procés cap a la independència, volen una entitat submisa i que sigui capaç de fer unes bones performance cada 11 de setembre. Res més. Els partits volen ser ells els líders i que ningú els faci ombra. I per aconseguir-ho faran el que calgui: inclouran gent mediàtica, faran grups no permesos, es publicitaran, diran que faran el que no han fet quan han estat al SN … és a dir, joc brut, molt brut.

I què volen els independents del territori? UNA ANC LLIURE I FORTA, CRÍTICA AMB ELS PARTITS, I DE CARA A BARRACA CAP A LA INDEPENDÈNCIA.

Benvolgut Quim Torra, tot i que això no ho podrem saber mai, m'hi jugaria un pèsol a que això que heu fet amb les llistes no ho hauria fet mai la Muriel Casals. Penso que no has estat a la seva alçada, exactament igual que els teus 22 companys d'equip, pel cap baix en aquest aspecte.

La bona notícia de tot això és que reeixirem, que la gent és sàvia i votarà tenint en compte que necessitem una ANC independent dels partits, forta i líder del procés que ha de portar Catalunya a ser independent en 14 mesos.

Partits polítics catalans, som la gent del territori i hem tornat. Prepareu-vos.