Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Qui provoca la crispació ?

Continua  la repressió  lingüística i  política contra la llengua  catalana . El TSJC  imposa  el  25% de castellà a cinc escoles catalanes perquè només  ho demana la família  d’un alumne  […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 05/05/2014

Continua  la repressió  lingüística i  política contra la llengua  catalana . El TSJC  imposa  el  25% de castellà a cinc escoles catalanes perquè només  ho demana la família  d’un alumne  : “ordeno i mando”  en estat  pur.  De fet  l’estratègia unionista/assimilacionista és la de minoritzar/anihilar  al màxim la nostra estimada llengua catalana i, alhora, provoca el trencament de  la cohesió social . Qui  provoca  la crispació a  casa nostra ? Per altra banda,  Al País Valencià, concretament  a  Dènia,  un ciutadà és  amenaçat amb l’ imposició  d'una multa de  200 euros per parlar en català a la policia. On és el respecte a la carta  dels drets  lingüístics ?  Senyors  constitucionalistes   i de la tercera  via :  què  és això ?  Així no podem  continuar . Cal, com a mínim, un respecte  als trets  diferencials, concretament al fet nacional/diferencial  català .

Qui  crea  la crispació  a  casa nostra ? No hi ha dubte :  els qui no ens volen  deixar  votar el 9-N, els qui pretenen anorrear  la llengua de Pompeu i Fabra  i, a més,  també els  màxims responsables d’haver provocat un daltabaix  econòmic,   amb unes  xifres d’atur  i precarietat escandaloses i, socialment i moralment, inacceptables .