Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Que pretenen aquesta gent ?

Les  crítiques  furibundes  i irracionals   del  Partit  Popular  i  Ciutadans  al model  educatiu català  de l’immerssió lingüsta,  així com al  procés  cívic  de normalització  lingüística  iniciat,  als  anys  vuitanta del […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 14/10/2017

Les  crítiques  furibundes  i irracionals   del  Partit  Popular  i  Ciutadans  al model  educatiu català  de l’immerssió lingüsta,  així com al  procés  cívic  de normalització  lingüística  iniciat,  als  anys  vuitanta del segle  passat (amb la primera  i excel•lent Directora de Política Lingüística, Aina Moll)  venen de  lluny.  De fet, el partit de « Ciudadanos » va nèixer a Catalunya, gairebé  exclusivament, per « odi lingüístic i cultural¨ »  contra el català  i  per  trencar  la cohesió  social  de  Catalunya; fins i tot es podria  dir  que  el partit Ciudadanos és molt  més espantyolista/assimilacionista que el PP (exceptuant, lògicament, el Sr. Garcia Albiol). No hi ha  dubte que les  darreres acusacions d’adoctrinaments contra el sistema  educació català, per part del  govern  espanyol  i  l’unionisme  oficialista  a  casa nostra, són terriblement  injustes i malèvoles. De fet, el que realment  pretenen  el PP  i ciutadans amb l’aplicació de l’article 155  de CE   és  iniciar -de  formna  brutal-  el control  ideològic  neofranquista  de  les escoles  catalanes i dels  mitjans  de comunicació públics catalans.

Per  altra  banda,  a mi  m’agradaria  saber quin adoctrinament  es  fa  a  les academies  militars, de la Guàrdia  Civil  i de la Policia  Nacional. Cal  tampoc  no oblidar  el que  pretenia  portar a terme l’exministre d’educació del PP  i  extertulià de la « brunete mediàtica » , el  Sr. Wert, quan  va   esmentar  al Congrès dels  Diputats  que  calia  « espanyolitzar »  els escolars  catalans . A més, és bo tenir  memòria  per recordar la  indigna i demolidora frase  de Francisco  Caja, quan era  President  de  Convivència  Cívica  Catalana, a l’Albert Rivera, líder de C’S : “entre todos devolveremos al catalan  a su situación anterior a  1978” . Aquest  és  objectiu bàsic –  amb  o  sense l’article  155  de  la CE- del  govern  espanyol, el PP, C/S i les diferents associacions  unionistes/assimilacionistes : anihilar,anorrear completament la llengua pròpia de  Catalunya, la llengua catalana  com en el temps del franquisme i, alhora, utilitzar-la  com a arma  llancívola per  dividir  els  catalans  i destrossar la  cohesió  social. El que  és  molt  lamentable  de  tot això  és  que un partit  com el PSC, el  partit dels  Reventòs, Obiols,Maragall etc, vulgui, pretengui anar de la ma d’aquesta  gent  tan poc  constructiva, tan  dogmàtica  i tan ufana  i  superba.