Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Quan toca a l’estació de Portbou ?

Llegeixo  a la premsa que Adif  invertirà 1,2 milions a l’estació  del centre de Figueres, per  facilitar  l’accés de les  persones amb mobilitat reduïda: també  invertirà  725.00 euros a l’estació  […]

Josep Maria Loste 30/01/2015

Llegeixo  a la premsa que Adif  invertirà 1,2 milions a l’estació  del centre de Figueres, per  facilitar  l’accés de les  persones amb mobilitat reduïda: també  invertirà  725.00 euros a l’estació  de Flaçà en millores  diverses. Ho trobo molt  bé. Tant l’estació de la capital  de l’Alt Empordà  com a Flaçà  són dos punts neuràlgics  molt importants  de les comunicacions ferroviàries de les comarques gironines. Ara  bé, jo  voldria demanar.  Quan toquen  les  millores  a l’Estació  de Portbou ?

Al meu entendre,  i pel bé de les línies del tren convencional R11 i RG1, l’estació de Portbou mereix  un tracte  millor. Des del meu punt de vista, és urgent  elevar les andanes a l’Estació de Portbou, així com portar a terme una  millora dels  seus accessos, tot tenint  molt present que al poble de Portbou tenim  una població envellida  amb  dificultats de mobilitat, que en aquest cas, se li fa  molt  difícil poder anar al metge a Llançà o a Figueres amb  tren convencional. Aquesta  necessària millora de l’estació de Portbou també  hauria d’implicar fer un  esforç  per  a dignificar  les interconnexions ferroviàries entre Portbou i Cervera  de la  Marenda. I tot plegar seria  molt  beneficiós per  a les línies de tren R11 i RG1 i, en general, per poder connectar, amb més facilitar, la Catalunya Nord amb les comarques  gironines i  tot Catalunya. Necessitem més transport  públiC, més justícia  social  i  més  respecte  a l’equilibri territorial . I  tot  això només serà  possible amb grans dosis de  voluntat  política.