Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Professors i experts estimen el preu per sessió en la psicologia online

La psicologia sempre ha estat el tipus de disciplina amb la qual totes les persones en algun moment de les nostres vides ha hagut d'utilitzar per ajudar-se a travessar a […]

Arnau Vendrell Perez 09/07/2015

La psicologia sempre ha estat el tipus de disciplina amb la qual totes les persones en algun moment de les nostres vides ha hagut d'utilitzar per ajudar-se a travessar a algun tipus de situació que hagi considerat complicada o difícil.

Per rebre una teràpia o l'ajuda d'un professional d'aquesta matèria en general les persones acudien a un consultori especial en el qual assistíem tots aquells que requeríem del servei. Tot això sempre *fu el normal dins d'aquest tipus de professió, oferir un espai que fos prou neutral com perquè ningú pogués sentir que era vist o potser escoltat a més de l'especialista.

No obstant això, pel que sembla això no era suficient per a totes les persones, en general un 50% de la població s'absté d'acudir a cites físiques amb psicòlegs per la por o temor a ser jutjats o rebutjats per els qui saben que acudeixen a aquestes cites.

No obstant això la psicologia no va poder salvar-se de la tecnologia, la invenció d'internet i tota la gamma de possibilitats que ha ofert, va permetre que molts professionals d'aquesta branca prenguessin la decisió de veure més enllà i prendre la figura online com una nova forma de brindar serveis a tota la seva capacitat amb clients en altres parts del món o del país.

Professors i experts estimen el preu per sessió en la psicologia online

No hauria d'alarmar-nos el fet que la psicologia sigui online, és a dir moltes àrees professionals es troben contingudes a la xarxa i per a nosaltres no representa tot un tabú. Consultories, serveis de comptabilitat, de recursos humans, de comunicació entre molts uns altres, els veiem tots els dies, no obstant això sempre causa un gran impacte que ara un grup de psicòlegs puguin prestar ajuda des de la distància.

En general la majoria dels professionals d'aquesta àrea concorden amb la seva idea d'iniciar-se dins de la psicologia online es va presentar entre els anys 2007 i 2010, en la qual van començar a aparèixer les famoses xarxes socials, i anys en els quals va començar a popularitzar-se l'ús de *skype com una de les millors eines comunicatives a la distància.

La majoria de les persones que ofereixen els seus servei online, que ara compten amb un lloc web, són les mateixes que en algun moment de les seves vides, van tenir un pacient que havia d'anar-se fora de la ciutat o del país per assumptes de negocis i que va portar a col·lació com a estratègia el poder utilitzar alguna eina virtual amb la qual seguir la teràpia sense problemes.

Aquesta solució que es va fer en un moment per a un cas aïllat i específic va acabar per convertir-se en l'eina de treball ideal, una en la qual es podrien agendar cites i realitzar-les per mitjà de skype.

Aquest tipus d'innovacions van ser realitzant-se de forma gradual, això es deu al fet que molts professionals no estaven molt convençuts que realment aquest tipus d'eines virtuals poguessin oferir-los a les persones una ajuda realment efectiva, però malgrat els dubtes de l'inici, cada vegada més eren els pacients necessitats i cada vegada més era la confiança donada.

Actualment, molts professionals de la psicologia veuen a la web o al món online la millor de les possibilitats, la renda és bona i malgrat el que pogués esmentar-se o creure's són més les persones que prefereixen aquest tipus de serveis.

Per què? Bàsicament les raons es resumeixen al fet que per mitjà d'una eina online les persones compten amb més privadesa, no és necessari en molts casos oferir el nostre nom, i tampoc es requereix de mostrar el rostre. És una excel·lent forma de garantir a un pacient que ningú més sabrà sobre els seus problemes o sobre aquells temes que tanta preocupació li aconsegueixen causar.

La psicologia online i els seus preus actuals

Els diners sempre ha estat un tema rellevant, si bé és possible trobar serveis de psicologia online gratuïts, pagar per un servei ens ofereix més i millors garanties que quan no ho fem.

Actualment els experts a l'àrea juntament amb molts altres professionals pensen en el tipus de preus que han de tenir les consultes de tipus online per a totes aquelles persones interessades, la realitat és que el preu és gairebé semblant, és a dir que hi ha un tipus d'estàndard pel servei encara que depèn del canal que es triï per poder dur a terme la cita o l'assessoria.

Per exemple molts professionals ofereixen els seus serveis via telefònica, per correu electrònic, skype i presencial, uns altres solament via skype i alguns barregen potser dos tipus de serveis.

Dins dels preus que podem considerar com a estàndard podem esmentar els següents:

Trucada telefònica: els professionals que realitzen o que ofereixen els seus serveis per mitjà de la trucada telefònica tenen un preu entre els 25 i els 30 euros per cada 60 minuts d'assessoria o de guia per aquest tipus de mitjà auditiu.

Correu electrònic: aquells que ofereixen els seus serveis de correu electrònic posseeix un rang entre els 15 els 20 euros per sessió gràcies a aquest mitjà. És a dir que una sola sessió la pot prendre el professional com una assessoria impartida escrita o amb *video o amb qualsevol adjunt dins del correu electrònic.

Skype: l'altra eina és Skype, bastant utilitzada per les persones, posseeix un rang de preu entre els 30 i els 35 euros per cada videoconferència que tingui una durada de 60 minuts. No obstant això cada professional ajusta la durada de la seva sessió com més li sembli, encara que en general sempre és una hora.

Presencials: finalment per a aquelles persones que busquen assessoria professional psicològica online però que en realitzar les sessions es facin de forma física, també hi ha un valor per a elles, en general el preu s'ajusta entre els 60 i 70 euros per sessions que tenen una durada de 60 minuts també.

Com podem veure dins d'aquest rang de preus, les persones potser triïn un mitjà diferent al personal, bé sigui per la comoditat de la seva seguretat i privadesa o bé per la comoditat del preu que és molt menor.