Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Portbou, les matemàtiques i l’estat de dret

Darrerament a Portbou ( Alt Empordà) sembla que hi un cert rebombori per una remodelació del Passeig Marítim, totalment d’acord amb la legislació vigent , i amb les contribucions especials […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 15/07/2009
Darrerament a Portbou ( Alt Empordà) sembla que hi un cert rebombori per una remodelació del Passeig Marítim, totalment d’acord amb la legislació vigent , i amb les contribucions especials del carrer de Mar .

D’entrada cal dir que els canvis sempre provoquen rebuig, tot i que la majoria de les vegades sempre són per a millorar; i desprès d’una bona explicació , la majoria de la població ho agraeix . Sobre la , vidriosa, qüestió de les contribucions especials, cal dir que segons l’article 31 de la Llei d’Hisendes Locals, els ajuntaments podran cobrar quotes de fins el 90% del cost de l’obra , normalment, el cost del recàrrec del % ,a la majoria de municipis és del 30 % .Davant d’ això, considero que , lògicament a ningú li agrada pagar ( i menys en temps de crisi ) però què , cal saber que aquestes obres del carrer del Mar de Portbou ( segons tinc entès ) en la planificació de l’anterior consistori, que , lògicament va passar a l’actual Ajuntament, de majoria d’esquerres ( PSC-ERC) havien de pagar un 30% de recàrrec , però l’actual Ajuntament , gràcies a la seva bona feina, a espavilar-se. a cercar subvencions de les institucions supramunicipals ( Diputació i Generalitat ) va aconseguir rebaixar aquest 30% a un 15%.

Per aquesta raó, considero molt injust que es digui que l’actual consistori de Portbou té una actitud agressiva i dictatorial en aquestes qüestions. Al meu entendre, les matemàtiques són incorruptibles i el 15% és menys que el 30% . A més , tot això es porta a terme , d’una manera exquisida , respectant al 100% l’estat de dret .