Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Portbou, el tren i l’eurodistricte

Els ajuntaments de Portbou i Cervera i diverses associacions de defensa del transport públic dels dos costats del Pirineu van reivindicar ahir el tren convencional com “un instrument per impulsar […]

Josep Maria Loste 19/09/2010

Els ajuntaments de Portbou i Cervera i diverses associacions de defensa del transport públic dels dos costats del Pirineu van reivindicar ahir el tren convencional com “un instrument per impulsar les iniciatives transfrontereres” en el marc de l’eurodistricte. Així ho van reclamar en la declaració que es va acabar anomenant Compromís per Portbou per un tren transfronterer català.
El manifest es va fer amb motiu de la celebració de la festa del tren, organitzada a Portbou. Els encarregats de llegir el compromís van ser l’alcalde de Portbou, Antoni Vega, i l’alcalde de Cervera de la Marenda, Jean-Claude Portella. També hi havia l’alcalde de Vilajuïga, Pere Trias, i el diputat al Congrés per ERC Francesc Canet. Els assistents van demanar que es conservi la línia de Cervera i Portbou com un tren de proximitat i amb un paper igualment important però diferent del del tren d’alta velocitat. Per garantir la continuïtat del tren entre la Catalunya del Nord i la del Sud, els ajuntaments reclamen que es garanteixi la qualitat i la regularitat del servei harmonitzant els horaris de les dues companyies de ferrocarril (SNCF i Renfe). A banda de la millora per als viatgers, els assistents ahir a Portbou també reclamen que es potenciï el transport de mercaderies que no podrà assumir el tren d’alta velocitat.