Dilluns, 10 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Podemos tomba el tòtem que els agermanava amb Catalunya

Tothom diu que aquesta setmana pot ser clau per la investidura d’un president espanyol. Ho ha de ser bàsicament perquè les setmanes van passant i ja queden menys de 30 […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 04/04/2016

Tothom diu que aquesta setmana pot ser clau per la investidura d’un president espanyol. Ho ha de ser bàsicament perquè les setmanes van passant i ja queden menys de 30 dies de temps, i no perquè hi hagi cap moviment més enllà de pacte PSOE-Ciudadanos. La reunió entre Iglesias, Sánchez i Rivera encara sembla lluny, com a mínim, pel que ens diuen. Tot i això, Íñigo Errejón, ha dit que “el referèndum no és un tòtem que s’ha de lloar i obeir”.
 

Ja comencen els subterfugis que, sumats a la davallada de Podemos en les últimes enquestes, acabaran fent saltar la tanca del plebiscit. L’altra via és la de Ciudadanos, que continua amb la idea de la gran coalició. Però l’entrevista de Jordi Évole a Salvados aquest diumenge amb Mariano Rajoy ha posat en safata la possible única solució de tot plegat: que l’actual president d’Espanya faci un pas al costat.
 

Ell no ho admet, de moment, i el PP també calla de manera oficial. Ara bé, després del trist paper que ha fet –respostes inconnexes, nervis, poca preparació…- és ja molt evident que només les profunditats més ignorants de l’Estat acceptarien de nou un cap de l’executiu que en un país normal com a molt seria president d’una escala de veïns. Tothom ho veu clar, el seu equip probablement sigui el primer que ho pensa –segurament molt abans que la ciutadania en general-, però de moment no hi ha alternativa. Espanya, després de quaranta anys tutelada pel postfranquisme, demostra que encara està immadura. Segur que està en una posició de força per dirimir si altres nacions es poden emancipar o no?

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí 

Relacionats