Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Perquè el clima és l’estructura d’estat més important

|

- Publicitat -
Catalunya continua embarrancada en el debat sobre el procés i la independència, que és a punt d’entrar en la segona dècada, els anys 20 del segle XXI. Passen els anys, l’assumpte no es resol, i l’atenció mediàtica, dels polítics i en bona part de la societat continua molt viu en el procés. Però ningú diu que la independència, per tenir raó de ser, necessita un territori i gent que hi pugui viure. I el més bàsic què és? El clima. El medi ambient. Tot allò que necessitem per viure. El govern de Catalunya està compromès en la lluita contra el canvi climàtic, i ha enviat una delegació a la cimera que s’està celebrant a Madrid. També va ser pionera a l’hora de declarar l’emergència climàtica, a banda de prendre d’altres mesures, com una d’anunciada avui: s’han aturat uns 15.000 habitatges programats en urbanitzacions a diversos paratges bucòlics de la Costa Brava. Uns altres 15.000, però, no s’han tirat enrere.
Ho estem posant prou al centre del debat? No només per la internacionalització del país que suposaria el fet que Catalunya prengués decisions dràstiques en favor del clima. Sinó perquè per construir estructures d’estat i arribar a la independència, primer cal construir-ne la més bàsica: la preservació del medi ambient on hem de viure.
Et pot interessar  Experts estimen un augment superior al 3% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a Catalunya el 2022
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió