Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Pere Escobar, segrestat

Segons ha pogut saber la redacció del Rival Petit, el periodista de TV3 i Catalunya Radio va ser segrestat el passat estiu per una banda d’albano-kosovars. Les investigacions policials, que […]

Rival Petit
Rival Petit 13/11/2009

Segons ha pogut saber la redacció del Rival Petit, el periodista de TV3 i Catalunya Radio va ser segrestat el passat estiu per una banda d’albano-kosovars. Les investigacions policials, que compten amb la participació dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guardia Civil, la Interpol i l’A-Team, apunten a que Escobar es troba en el traster d’un garatge-aparcament de la Costa del Sol, a Andalusia, lligat a una cadira, amb calçotets i samarreta imperi, i emmordassat amb dos mitjons de llana fabricats a Pakistan. Els seus segrestadors l’alimenten i el tracten bé donades les circumstàncies, però no han demanat cap rescat.

Segons fonts de la investigació, va ser la pròpia família d’Escobar la que va a començar a sospitar quan en tornar d’un viatge de feina a Andalusia van notar canvis en el comportament del periodista. “No eren canvis molt importants, però alguna cosa no quadrava”, assenyala un cunyat. “Per exemple, va posar una foto de José Luís Núñez a la tauleta de nit, i no parava de telefonar-se amb gent com Enric Bañeres o Domènech Garcia, àlies Mingo. A més, estava menys calb”.

Les mateixes fonts apunten que el mòbil del segrest podria estar relacionat amb les eleccions que s’han de cel·lebrar enguany al Barça. Així, la substitució d’Escobar per un doble tindria la finalitat de contribuïr a sembrar el desconcert entre la massa social culé, que admira la trajectòria professional del periodista i per això mateix no acaba d’entendre què dimonis pinta fent de claca anti-laportista al costat de personatges de la talla intel·lectual i moral d’Emilio Pérez de Rozas.

Les fonts de la investigació, per últim, assenyalen que els segrestadors no han demanat cap rescat per alliberar el periodista, cosa que pensen fer, segons diuen, un cop passat el procés electoral amb que s’escollirà el substitut de Jan Laporta a la presidència del Barça. L’actual president, que deixarà el càrrec havent augmentat la facturació, els beneficis i el número de socis i aficionats, a més d’assolir tres lligues i dues Champions, està bastint una candidatura de caire continuïsta, davant la lògica indignació de la premsa esportiva barcelonina, que després dels resultats dels últims anys veu molt clar que cal un canvi de timó al club.

Això sí, els segrestadors sí han exigit a la família que reconegui que el palmarés de les seccions d’Hoquei i Handbol ha minvat molt des que Laporta va arribar a la presidència i, assegurant que al sossi no se li pot enganyar, exigeixen que els afectats pel judici d’Hisenda a la ciutat de Barcelona siguin immediatament extraditats a Somàlia per ser jutjats allà. Seguirem informant.