Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Pals a les rodes antisocials

És inexplicable i intolerable que en  un, anomenat, estat de dret, s’apliquin unes taxes judicials que impediran que  molta  gent  pugui accedir, amb normalitat,  a la justícia . Encara és […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 25/12/2012

És inexplicable i intolerable que en  un, anomenat, estat de dret, s’apliquin unes taxes judicials que impediran que  molta  gent  pugui accedir, amb normalitat,  a la justícia . Encara és més  greu que  aquestes taxes, més pròpies dels segle XIX que no pas del segle XXI,  també es posin en marxa  en la jurisdicció  social. 

No s'entén que quan tenim unes  lleis, de l’àmbit  social,  i unes relacions laborals, profundament  injustes i tercermundistes,  els treballadors, els assalariats encara  hagin de patir  molts  “pals  a les rodes  antisocials” per defensar els seus  drets  més elementals . A més, si  ja  tenim una societat  en què   es vol  substituir la justícia  social per la caritat; és  a dir, que les prestacions de desocupació, les  pensions i les ajudes  socials han disminuït molt; ara, l’aplicació  d’aquestes  taxes judicials  antisocials   representen   la devastació definitiva de la justícia social i  de  la dignitat  de la persona. No hi ha dubte que aquestes arbitràries taxes, per part  del PP, provocaran  molt  de patiment  moral  i social i, així mateix,  un  augment  dels suïcidis  socials .