Dijous, 1 d'octubre de 2020 - Edició 798
La República

Pacte Nacional pel no sé què

Amb l’automatització, ja saben la feina que fan les màquines per nosaltres, avui en dia és difícil que patim algun desajust vital pel canvi horari. Potser algú molt despistat arribarà […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 28/03/2016

Amb l’automatització, ja saben la feina que fan les màquines per nosaltres, avui en dia és difícil que patim algun desajust vital pel canvi horari. Potser algú molt despistat arribarà demà una hora tard a la feina, però ja haurà tingut dos dies per adonar-se’n. A els qui sembla que el canvi d’horari els ha fet una mala passada és als socialistes i al seu eco, els ecosocialistes.
 

Avui la nova coordinadora nacional d’Iniciativa, Marta Ribas, ha dit que era l’hora de tornar al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. O sigui, el que és el mateix: retrocedir al 2012. Bé, clar dir que com a mínim porten una mica més d’avantatge que l’expresident espanyol ZP, que fa uns dies també deia que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya era fàcil: tornar a l’Estatut del 2006. Si home, i tant que sí. I pam, tot solucionat! Podríem tornar a les Corts de 1214, on lo rei en Jaume va fer el jurament després de la mort del rei Pere el Catòlic a la batalla de Muret, i així rescataríem el federalisme (el de la Corona d’Aragó, és clar, el que de debò ens va reportar alguna cosa positiva).
 

El fet és que Ribas ens venia a dir que “benvinguts a la fase del referèndum”. No perdoni, el 2012, quan es va segellar el pacte per tirar cap al referèndum a ICV no se la va veure. Les aportacions que va fer, ja les coneixem tots i les poden trobar al llibre Zugzwang. El Dietari del Procés, de manera detallada i dia per dia. Encara esperem el seu posicionament en el referèndum del 9N 2014. I, a més, demanen que ho tornem a incloure el PSC. Perdonin però potser no som el 50% dels electors, però tampoc som rucs. El referèndum d’autodeterminació –pensin que ells no han definit quin tipus de referèndum volen, i si ha de ser amb resposta binària o no- ja s’ha demanat (aquí ells sí que hi eren), i s’ha denegat una vegada i una altra. Fins i tot en vam organitzar un el 9N 2014. No se’n recorden? Doncs nosaltres no ens ho creiem, ara ja no. A nosaltres no ens facin passar gat per llebre.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Relacionats