Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Organitzem un sopar de Facebook!

Tots sabem que, sovint, costa que els mitjans de comunicació es facin ressò de certes opcions ideològiques. Els mitjans es posicionen en el debat polític. Amb tots els matisos que […]

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras 12/05/2010

Tots sabem que, sovint, costa que els mitjans de comunicació es facin ressò de certes opcions ideològiques. Els mitjans es posicionen en el debat polític. Amb tots els matisos que faci falta, però em sembla que és així. Són un actor polític amb molta influència. A voltes fan decantar la balança, i d’altres vegades interactuen amb la realitat i la transformen. Tenen molt de poder. Des que sóc eurodiputat, per exemple, he pogut comprovar com mitjans on prèviament col·laborava, ara ja no accepten les meves opinions… És per això que l’independentisme, que no té grans mitjans afins, ha agafat molta força a la xarxa. Perquè internet és un espai horitzontal on tots els usuaris poden fer d’emissors. A internet, els grans grups de comunicació han perdut pes relatiu, i la societat civil ha guanyat influència.

Bé, tot això us ho explico perquè des de fa un temps que m’he posat amb tot això del Facebook i de les xarxes socials. Historiador tradicional com sóc, us he de dir que al principi tot això de les noves tecnologies no em cridava gaire l’atenció. Però és clar, tothom m’insistia que m’havia de posar al Facebook, que era molt important per un polític, etc. Molt tímidament vaig fer els primers passos, i poc a poc m’he anat adonant del potencial d’una eina com la xarxa social del Facebook.

A través del Facebook he pogut dialogar amb adversaris polítics que posaven en dubte les meves idees; també he rebut moltes mostres de suport, he rebut queixes, i he respost peticions polítiques de molts usuaris. Vull dir que no només m’ha servit per comunicar la meva acció política, sinó que sobretot per escoltar els usuaris. Possiblement, escoltar els usuaris és el més important que Facebook m’ha permès fer. Fins i tot diria que he escoltat una veu de la ciutadania diferent a la que puc escoltar als mitjans de comunicació.

Sigui com sigui, fa uns mesos vaig arribar als 5.000 amics al Facebook, i com que aquest és el màxim permès per la xarxa social, vaig decidir celebrar-ho amb un sopar de Facebook. Serà divendres que ve a Barcelona, al Casinet d’Hostrafrancs (C. Rector Triador, 53), a les 20:30. Intentarem que hi hagi força sorpreses i que sigui divertit. Per exemple, a l’entrada tothom qui vulgui podrà posar el seu nom en una urna, per poder-me fer una pregunta, que respondré després a dalt de l’escenari. També hi haurà un grup de música que tocarà mentre la gent xerra -i potser fins i tot alguns ballen ; ) Seran La Carxofa i la Ceba, un grup que no coneixia, però que l’he escoltat i toca un folk que està molt bé.

Bé, i també hi haurà d’altres sorpreses, que encara no puc revelar…

Si voleu venir al sopar, heu d’enviar un correu a oriol@junqueras.cat. El cost del sopar serà de 15 euros. A veure si ens hi trobem!

Sopar de Facebook de l’Oriol Junqueras
Dia: 21 de maig
Lloc: Casinet d’Hostrafrancs (C. Rector Triador, 53, Barcelona)
Hora: 20:30
Enviar un correu a oriol@junqueras.cat