Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Només a dues finals: la fórmula perfecta

Els semblarà que avui anem a parlar-los de futbol, després que el Barcelona s’hagi endut el campionat de lliga de futbol i ja s’hagi dit que només queden dues finals […]

El Dietari del Procés 17/05/2015

Els semblarà que avui anem a parlar-los de futbol, després que el Barcelona s’hagi endut el campionat de lliga de futbol i ja s’hagi dit que només queden dues finals pel triplet. Independentment de com quedi l’assumpte, la cita l’ha pronunciada Oriol Junqueras, que es referia a les eleccions municipals i al 27 de setembre. Només aquestes dues eleccions més i serem lliures.
 

L’unionisme ho posarà difícil, sobretot després de la vessada amb la convocatòria de les eleccions anticipades. És clar que… no podem dir que a Susana Díaz li hagi anat massa bé avançar comicis: després de tres intents d’investidura, malgrat necessitar pocs escons més per obtenir majoria absoluta, no ho ha aconseguit i ara es planteja convocar un altre cop eleccions pel 27S. Curiós. També juga a favor nostre que hem tingut temps per decidir quin full de ruta definíem, perquè convocar eleccions sense full de ruta es podia considerar també un altre suïcidi.
 

Junqueras pronunciava aquestes paraules a l’acte central d’ERC, amb Alfred Bosch, a Barcelona. Mentrestant, a la capital de l’Alt Empordà, Artur Mas en pronunciava unes altres: “me la seguiré jugant”. Aquestes paraules, combinades amb les anteriors donen com a resultat la fórmula perfecta. I si no menteixen i la gent no es despista, el 27S marcarà un punt i apart en la història de la península ibèrica.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí