Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

No n’hi ha prou, Artur

Al contrari del que es podia pensar en un primer moment, quan només havia transcendit que l'anunci informatiu del govern queia, tots els preparatius per la consulta estan suspesos. A […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 02/10/2014

Al contrari del que es podia pensar en un primer moment, quan només havia transcendit que l'anunci informatiu del govern queia, tots els preparatius per la consulta estan suspesos. A banda de l'spot, el web no s'actualitza, l'executiu ha congelat la selecció de personal administratiu pel 9N, els membres del comitè de control (l'equivalent a la Junta Electoral) han declarat que estaran a punt per quan se'ls necessiti i de moment no sembla que s'estiguin tramitant les sol.licituds de votants residents a l'estranger o immigrants. Si en uns deu dies màxims no es reactiven els preparatius, les garanties democràtiques previstes el dia de la signatura del decret ja no es podran assegurar, segons ERC, ICV i la CUP. La consulta està a deu dies de morir, si la cimera d'aquest divendres del bloc sobiranista no ho canvia.

Els polítics catalans ja van desafiar dimecres el TC designant els membres del comitè de control i Mas ha signat el decret que ho ratifica, però no n'hi ha prou. S'ha d'estirar una mica més la corda, per portar Espanya a amenaçar o actuar de manera que quedi retratada davant Europa. La ciutadania respondrà si necessiten notar l'escalfor de la gent, ja ho van demostrar dimarts a les places dels pobles. Potser és moment de pressionar al màxim, de sortir als carrers a diari i emular alemanys de l'est, polonesos, txecs, hongaresos i tants d'altres en la tardor màgica de fa 25 anys, que va tombar un règim pretesament immortal. Ara bé, l'intent frustrat d'acampada davant de la delegació del govern espanyol de dimarts no va aportar res. S'han de mesurar les accions, i fer-les com més majoritàries, millor pel procés. L'Estat està preparat per aguantar més pressió de polítics i ciutadans. Prova d'això és el desplegament de 180 agents antidisturbis de la policia nacional mobilitzats aquests dies a Calella, al Maresme.

I si s'aparquen, de moment, les acampades, i s'opta per sortir cada dia, vespre rere vespre, a les places dels ajuntaments? Per pressionar Espanya però també els dirigents catalans, que ara han de ser més ferms que mai si volen complir amb el seu deure.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014