Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

No moris, parla català

El PP de Catalunya ha presentat un recurs contra la nova Llei del cinema perquè diu “que vulnera els drets dels castellanoparlants”. La líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, […]

Lluís Feliu
Lluís Feliu 14/10/2010

El PP de Catalunya ha presentat un recurs contra la nova Llei del cinema perquè diu “que vulnera els drets dels castellanoparlants”. La líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, ha anunciat que interposarà el recurs davant el Tribunal Constitucional. Creu que és encertat i que així treballa per millorar el seu país, però jo no sóc castellanoparlant i ja fa molt temps que “se’m vulneren els drets”.

Cada cap de setmana vaig al cinema i mai trobo a la cartellera res en català. El noi de la taquilla, l’acomodador, la venedora de crispetes…tots parlen com jo, però comença la pel•lícula i s’esvaeix la meva parla, s’ensordeix el meu idioma.

Quan algú està malalt se l’ha de tractar. Quan una llengua ha viscut atacada cal mimar-la i potenciar-la. És per això que els habitants del nostre país, parlin català o castellà, s’han de treure el barret i aplaudir la llei, la norma que dignifica la possibilitat de viure plenament en català.

Lluís Feliu i Roé