Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

“No hi haurà independència de Catalunya”

Amb la màxima rotunditat, solemnitat i convenciment, Mariano Rajoy, el cap d’Estat d’Espanya, ha comparegut per pronunciar la gran sentència: “No hi haurà independència de Catalunya”. El to que ha […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 16/07/2015

Amb la màxima rotunditat, solemnitat i convenciment, Mariano Rajoy, el cap d’Estat d’Espanya, ha comparegut per pronunciar la gran sentència: “No hi haurà independència de Catalunya”. El to que ha emprat i l’èmfasi que ha posat segur que ha fet que a molts catalans ens pugés l’adrenalina i les ganes de demostrar-li-ho el 27 de setembre. Abans però l’avisarem amb una petita concentració a la Meridiana. No acceptant el caràcter plebiscitari, Rajoy les transforma en encara més plebiscitàries.
 

Poc a poc anem coneixent píndoles sobre el pacte per una Catalunya independent. Ens haurem d’esperar que aquest es presenti oficialment per conèixer-ne tots els detalls, però tot apunta què el possible nou govern intentarà desembarcar a Ítaca en nou mesos, ara que sembla que entre la boira ja se n’albira la silueta. De fet, si s’ha anat fent feina durant aquest mig any i comencem a comptar des del gener, els 18 mesos es compliran quan en faci nou que s’ha renovat el govern.
 

Els tenim a tots espantats, hem d’aprofitar aquesta nova escletxa que la història ens ofereix. La Camacho ha sortit avui gairebé suplicant una confluència constitucionalista (s’hi posa tard, però), i ha demanat que la resta de partits unionistes signin un compromís constitucionalista. Allò tant poc plebiscitari del punt compartit al programa electoral, oi que els sona?
 

La confluència d’esquerres ha abocat totes les crítiques amb aspror contra Raül Romeva. “Venut” li diuen. Alberto Garzón (IU) ha dit avui a ‘Els matins de TV3’ que “Aquesta llista té per objectiu mantenir Mas com a president. Em sorprèn que hi hagi Romeva”. Saben perfectament per a què és aquesta llista, però volen despistar. Aquí no s’està triant un nou govern, ni tampoc estem parlant de més o menys retallades, aquí estem a punt de parir un nou Estat.
 

Per cert, algú ens haurà d’explicar com pot ser que si ni Grècia ni Tsipras se n’ha sortit, com ho farà una simple comunitat autònoma? I encara més, com pensen aprovar una Constitució Catalana si ens van trinxar l’Estatut, i quan ens van impugnar el 9N, Herrera va sortir cames ajudeu-me? No ens enredaran altre cop amb un text titulat “Constitució de Catalunya” i que a la lletra petita posi “això vindria a ser com una Constitució, però orgànicament és un Estatut”. Això sí, Mas retalla per plaer amb el vist-i-plau d’ERC, i Romeva és un traïdor.
 

La resposta és clara: DUI. ‘Catalunya Sí es pot’ serà el nom de la confluència d’esquerres que encara no té candidat, però la PAH ja n’ha qüestionat l’ús partidista del “Sí, se puede”. Sublim. Tinguin molt clar, com ha expressat Raül Romeva, l’arma secreta de l’independentisme, aquest matí, que el que votarem “No és la llista de ningú en particular, sinó la llista per votar ‘Sí’ a la independència”.

 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats