Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Més enllà de la ideologia

Avui he formalitzat la meva militància a Esquerra Republicana de Catalunya juntament amb en Jordi Fàbrega, en Gerard Fernández i altres companys il·lusionats i compromesos amb aquest país. En aquest […]

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras 12/02/2011

Avui he formalitzat la meva militància a Esquerra Republicana de Catalunya juntament amb en Jordi Fàbrega, en Gerard Fernández i altres companys il·lusionats i compromesos amb aquest país. En aquest acte, titulat “Oberts al país”, he aprofitat per fer una reflexió sobre la importància que tenen en política factors que van més enllà de la ideologia i que, des d’aquí, m’agradaria compartir amb tots vosaltres.
Evidentment, la ideologia és una variable cabdal en política i en la construcció de majories socials capaces de fer avançar el país. De fet, però, hi ha altres factors que, en moltes ocasions, acaben sent més determinats que una ideologia concreta. La rigorositat intel·lectual, el compromís ètic, la generositat, l’empatia, l’honradesa, el saber perdonar-nos els errors o l’esforç sincer per entendre i implicar-nos en la realitat, són àmbits de les relacions humanes i polítiques vitals per construir un projecte polític ampli i sòlid.
Perquè, en el fons, tots aquells que participem en un partit polític, des dels militants de base, regidors, quadres i càrrecs de govern, no som només gestors de problemes i pressupostos, sinó també, i principalment, gestors d’emocions i sentiments.