Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023
Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023

Mas ja investit mentre el Suprem segueix jugant amb foc

|

- Publicitat -

Artur Mas s’ha convertit en el 129è president de la Generalitat. L’abstenció responsable dels 28 diputats del PSC i els vots dels 62 diputats de CiU han permès que Mas fos investit per majoria simple. El president nacionalista, que sempre s’ha definit com un independentista més, prendrà possessió del càrrec el proper dilluns 27.

Publicitat

La nova etapa política que viurà Catalunya serà inèdita. El president Mas haurà de defensar aspectes fonamentals de país molt difícils de conciliar amb les relacions amb Espanya. El concert econòmic i la resposta al Tribunal Suprem espanyol, entre d’altres, marcaran les pautes del joc. Amb Mas al capdavant s’ha d’obrir una etapa de transició cap a la independència, haurà de seguir demostrant que l’autonomisme ha mort i que Espanya no ens vol tal com nosaltres som.

Artur Mas, que ja ha declarat que treballarà perquè Catalunya “guanyi cotes de llibertat, autogovern i autoestima”, s’haurà d’enfrontar a les decisions supèrflues que el Tribunal Suprem dictamina. Abans de ser investit com a president, el tribunal espanyol ja ha amenaçat al poble català ordenant a la Generalitat que el castellà sigui llengua vehicular a l’escola.

El Tribunal Suprem vol que el castellà tingui una posició equitativa respecte al català en els centres educatius del país. El Tribunal però, per voler o dir, ja pot dir missa, Catalunya és catalana i cap Tribunal estranger hauria de poder decidir assumptes de tal importància per al nostres país. Fins que tots els catalans no s’adonin que el Tribunal Suprem és l’empremta del colonialisme, una de les eines que ens recorda que vivim supeditats i diàriament qüestionats, ni el nostre president ni Catalunya no tindran marges de maniobra per a poder progressar.

L’evolució del nostre país ha de caminar en paral·lel amb la transició cap a l’Estat propi juntament amb l’independentisme conservador que Mas haurà de dirigir. Els diferents camins cap a la llibertat han de confluir, en un futur proper, a l’estat que ens permeti decidir des de casa, en català i per a les nostres gents.

Moltes felicitats i ànims per al nou president.

Lluís Feliu i Roé

Publicitat

Més notícies

Opinió