Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Louis de Funes a Lloret de Mar ?

Louis de Funes  a Lloret de Mar  ( La Selva)   la matinada del passat 16 de novembre? No estic parlant metafòricament, en el sentit que hagi ressuscitat  l’històric  i excel•lent   […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 20/11/2016

Louis de Funes  a Lloret de Mar  ( La Selva)   la matinada del passat 16 de novembre? No estic parlant metafòricament, en el sentit que hagi ressuscitat  l’històric  i excel•lent   humorista francès dels anys  60 i 70 del segle  passat,  sinó que em vull referir al que, segons la premsa de proximitat, va succeir el passat 16 de novembre a la 5 de la matinada  a la ciutat de Lloret de Mar.; la població turística  per  excel•lència  de la Costa  Brava. 

El mític  “gendarme de Saint Tropez” cinematogràfic  en versió  del segle  XXI ?  Louis de Funes, el gendarme de Saint Tropez en versió  de la globalització  malgirbada de 2016, en missió especial, per la cosmopolita ciutat turística de la  Selva Marítima.  I, el més  greu  de tot,  els Mossos d’Esquadra,  la policia  de Catalunya, així  com la policia  local  de Lloret, sense  saber-ne  res. Sembla que no havien  estat informats.  Aquest episodi, una mica frívol, és molt lamentable. Denota un greu menyspreu vers  Catalunya.  Això  no s’hauria d  tornar a repetir mai més. Ara, més que mai, necessitem desconnectar per tal de poder,d una forma sobirana i planificada,  tornar a  connectar amb Europa  i  el món civilitzat  sense passar per Madrid.