Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’ONU a Líbia

Primer comentari Encara que sigui a remolc de les revoltes populars, els estats de l’ONU per primer cop actuen militarment contra la força bruta d’un Estat contra els seus civils. La […]

Josep Huguet
Josep Huguet 19/03/2011

Primer comentari
Encara que sigui a remolc de les revoltes populars, els estats de l’ONU per primer cop actuen militarment contra la força bruta d’un Estat contra els seus civils. La Intervenció de l’ONU és en un territori autocràtic extraeuropeu. Per tant, crenn un precedent no negligible, perquè l’opinió pública europea els pot exigir ser conseqüents i fer-ho en altres casos similars. Però hi ha una altra conseqÜència del fet: els exèrcits europeus encara tindran prohibit, molt més, actuar contra civils als Estat europeus. Per això que ara Catalunya depèn d’ella, de la seva societat civil i al intel·ligència política. De fet la intervenció de l’ONU contra l’exercit repressor libi, deroga de facto l’article 8 de la Constitució espanyola que fa exèrcit garant de la integritat territorial espanyola.

Segon
Ruiz Mateos va buidar la caixa de Cacaolat per aguantar Nueva Rumasa. A Catalunya, fins i tot funciona l’espoli privat. Que no ens toquin els Cacaolats!

Tercer.
Coincideixo en bona part en els conceptes que dóna Javier Peteiro sobre l’autoritarisme de la ciència, especialment aplicada a la hipermedicamentalització. Les farmacèutiques de sor Forcades un cop més!!
http://www.lavanguardia.es/lacontra/20110319/54129064531/caminamos-hacia-una-sociedad-de-enfermos.html