Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’ofensiva jacobina del Banc d’Espanya

Les mesures uniformitzadores (loapitzadores) que proposa el Banc d’Espanya són molt polítiques i gens originals . De fet, sembla que el Banc d’Espanya es vol convertir en un segon “Defensor […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 10/10/2010

Les mesures uniformitzadores (loapitzadores) que proposa el Banc d’Espanya són molt polítiques i gens originals . De fet, sembla que el Banc d’Espanya es vol convertir en un segon “Defensor del Pueblo”, per anar en contra de les justes aspiracions del poble de Catalunya .
Això de culpar les autonomies del descontrol del dèficit públic, i a més insinuar que Catalunya té massa delegacions exteriors és no entendre el problema que pateix l’Estat espanyol en l’àmbit territorial. Aquí es pot constatar el fracàs del “cafè per a tothom autonòmic” i a més que l’estat central no ha fet els deures; és a dir, no ha suprimit l’estructura administrativa que ja ha estat transferida a les Comunitats autònomes. No hi ha dubte que desprès de les mentires, els exabruptes i els recursos arbitraris contra Catalunya, ara s’inicia una nova etapa : l’onada de jacobinisme recentralitzador, disfressat de tecnocràcia economiscista . En aquesta línia es podem entendre les declaracions anticatalanes del Director del Banc d’Espanya .