Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Lliçó del president

El president Mas ha respost amb duresa i amb raó, a les paraules de la Fiscal General de l’Estat, Consuelo Madrigal, que va considerar l’altre dia que el procés és […]

El Dietari del Procés 01/05/2015

El president Mas ha respost amb duresa i amb raó, a les paraules de la Fiscal General de l’Estat, Consuelo Madrigal, que va considerar l’altre dia que el procés és una “tirania”. La primera apreciació, i probablement la única que caldria fer és que resulta ben obvi que quan un jutge o algú d’aquest estament ha opinat en sentit contrari, se l’ha instat a renunciar al càrrec, o bé se l’ha col·locat en una portada d’un diari com si fos un delinqüent, o bé se l’ha intentat processar. Només això ja hauria de ser pres en consideració per les instàncies internacionals.
 

Així no caldria entrar al contingut, que cau per si sol, però el president no se n’ha estat de respondre com pertocava: “És una vergonya que es digui tirania a l'essència de la democràcia i al fet que la gent pugui prendre decisions”. I ho ha reblat així: si el poble, a través de les urnes, no hagués pogut canviar les lleis la humanitat no hauria progressat, les dones no podíeu ni votar i estaríem encara a l'Edat Mitjana. “Escoltar la gent, escoltar-la bé, traduir això en votacions a les urnes, deixar la decisió a la població, actuar en conseqüència i jugar-se-la, ara resulta que això és tirania”. Si bé “els demòcrates mai definirien això com una tirania”, l’Estat sí; per tant, cal concloure que l’Estat espanyol no és democràtic.
 

Artur Mas ha donat contingut a la ració d’avui d’El Dietari del Procés, en un dia en el qual els sindicats espanyols majoritaris han tornat a oblidar que la millor manera de defensar els drets socials, almenys a Catalunya, és fer-ho a través de la defensa de la independència. El president de CiU ha fruït també de carregar contra Podemos, que sense tenir gairebé implantació a Catalunya i no conèixer ni la seva realitat social ni la nacional, es permet de donar-nos lliçons dia sí dia també sobre a qui hem de votar. Alguns que volen ser capitans però no tenen experiència, abans de començar la navegació ja es barallen entre ells […] mal senyal. Això en formacions polítiques de nova creació i que diuen que estan de moda, que se'n parla molt i surten molt a la televisió”.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí