Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Llibertat i Dignitat

Falta poc per l'onze de setembre. Manca una mica més pel 9 N. Però tot arriba o això diuen. Aquest 11 S hem de participar en la ve baixa. És […]

Avatar
Francesc Bonastre i Santolària 12/08/2014

Falta poc per l'onze de setembre. Manca una mica més pel 9 N. Però tot arriba o això diuen.

Aquest 11 S hem de participar en la ve baixa. És la via cap a la victòria i, així serà si no fallem, encara que em temo que altres no han posat massa interès perquè això sigui un èxit. Han estat egoistes, i em sembla que van errats en creure que unes eleccions plebiscitàries, si no es fa el nou de novembre, els hi donaran la victòria i així aconseguir el govern i un estat propi.

Si no omplin i desbordem la ve baixa; si no participem com a mínim en aquesta expressió de la nostra voluntat per aconseguir la nació catalana. És probable que el nostre govern posi l'excusa de que ells ho han intentat, que han volgut diàleg. Que han fet la Llei de consultes, però que no poden desobeir la Llei espanyola i que faran eleccions plebiscitàries, etc. I així, anem perdem el temps i la il·lusió d'aconseguir la llibertat de Catalunya.

Obeir o no la Llei espanyola? Personalment, si aquesta no deixa expressar-se als ciutadans de Catalunya pel que volen, o no els deixa decidir. Crec que no s'ha d'obeir perquè és un acte de tirania fer callar la voluntat d'un poble.

Els ciutadans de Catalunya tenen un Parlament, un govern i, em sembla que han expressat el seu desig de votar la independència o l'autodeterminació. Per què no ho poden fer? Per la Llei espanyola? Sembla bastant absurd que un poble amb una història i una llengua es subordini a una Llei estrangera i a una suposada sobirania nacional espanyola.

Si un poble fa això, és que no té cap tipus de dignitat o no és un poble i, Catalunya és més que una comunitat autònoma o una regió d'Espanya. Catalunya podria ser molt, però igual Catalunya no ha tingut sort per les circumstàncies històriques, o no ha sabut trobat els dirigents adequats per portar-la cap el desenvolupament nacional integral.

A veure si som dignes de Catalunya i aconseguim que la ve baixa sigui un èxit per forçar el nostre govern a desobeir la Llei espanyola. Per Catalunya! Per la llibertat i la dignitat!