Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Llei de partits polítics

Ahir llegia al Vilaweb que l’assassí de Guillem Agulló es presenta a les eleccions municipals en les llistes d’un partit nazi. De fet Partal escrivia un article en el que […]

Antoni Abad i Ninet 23/05/2007

Ahir llegia al Vilaweb que l’assassí de Guillem Agulló es presenta a les eleccions municipals en les llistes d’un partit nazi. De fet Partal escrivia un article en el que feia la mateixa reflexió que en venia al cap, com és possible que un assassí nazi participi en unes eleccions i no es permeti la participació d’ANB a persones que no han sigut condemnades?.

Hem de dir d’entrada que la llei de partits polítics vulnera drets fonamentals bàsics, tant en la seua redacció com en la seua aplicació. La llei és pretén justificar moralment en base a que no es pot deixar participar en democràcia a qui no condemna la violència, no es pot fer servir la democràcia per destruir-la. Aquests nazis condemnats per assassinats, agressions, injúries, etc, no només volen destruir la democràcia sinó que han matat persones per la seua manera de pensar, utilitzen discursos xenòfobs i racistes i fan servir ensenyes que atempten contra els drets humans. Quina justificació pot tenir la participació d’aquests individus en unes eleccions democràtiques?

La llei de partits polítics com corrobora aquest cas ha estat creada per a regular un supòsit de fet concret, tal i com es fa a les dictadures, a més ací hem de suportar el circ del Tribunal Suprem, del Tribunal Constitucional i del Fiscal General de l’Estat que s’omplen la boca donant lliçons de democràcia i drets humans, que discuteixen sobre quantes llistes d’ANB es poden presentar a les eleccions al País Basc, però que permeten que nazis assassins es presenten a les eleccions. Tampoc he sentit al Sr. Rajoy o al Sr. Zapatero parlar sobre aquest tema fent d’ell el tema estel·lar de la campanya electoral, esperem que des dels partits nacionals algú aixequi la veu.

Guillem Agulló ni oblit ni perdó.