Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

L’horitzó del 21-D

Ja ens  trobem,  pràcticament, a   unes  hores   de les excepcionals  eleccions  del  21-D. El proper  dijous el  poble de Catalunya  -tots els municipis d'arreu de la variada   geografia humana  i  […]

Josep Maria Loste 17/12/2017

Ja ens  trobem,  pràcticament, a   unes  hores   de les excepcionals  eleccions  del  21-D. El proper  dijous el  poble de Catalunya  -tots els municipis d'arreu de la variada   geografia humana  i  sociològica catalana-   hauríem de votar   massivament  amb consciència política crítica, amb  consciència  social, amb esperit lliure català i de la manera més pragmàtica possible, per tal  d’enderrocar, batre -pacíficament  i  democràticament-  l’infame i maquiavèl•lic article 155 de la CE. A més, també  ens molt important tenir  en compte que a partir del 21-D  hem  de seguir  governant,  hem  de  continuar, des de la base, implementant  unes polítiques  socials, en el  sentit de restaurar una normalitat, política  i  social,  segrestada per un govern espanyol molt  autoritari i d’una molta deficient  qualitat democràtica.

En aquestes poques  hores  que  ens resten abans  de les  eleccions  cal  que  ens mobilitzem, més  que mai,   i   expliquem arreu  que ningú  es deixi entabanar pels cants de sirena  d’unes senyores i uns senyors que, en el  fons,  tenen una mentalitat  política dels  segles XVII  i XVIII. Ja n’hi ha  prou d’impunitat anticatalana, de  brandar  la  bandera  del  vot de la por, la mentida, la manipulació i  la prepotència  assimilacionista.  Ja  n’hi  ha prou d’aquest  color  polític gris/negre,  que ens recorda temps molt  repressius  que  mai  han de  tornar. Ara si que  el  21-D  ens juguem  el  nostre esdevenidor  col•lectiu. Cal  fer molta pedagogia en aquest  darrer tram de la cursa fins  el  21-D. Cal superar el bloc del 155,  amb arguments cívics i socials. Cal omplir de vots les urnes i no pensar en les enquestes. Ara toca sobiranisme  real i politiques socials: votar massivalment a favor de la causa catalana per esdevenir  un poble lliure i  un país molt més just i lliure de corrupció i  més  efectiu, econòmicanment  parlant. Ara és l'hora. Ara és el moment. Entre tots ho hem de fer tot.Ara toca  donar un  suport a una opció sòlida i  nítida, síntesi de la qüestió  social, la qüestió  nacional, la defensa  de les lluites cíviques  a favor  del territori, el tren convencional, l’eurodistricte  i l’euroregió, així  com de la racionalitat  d’un model  econòmic  molt  més respectuós amb el medi ambient .