Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

L’eufòria del “més u”

Ahir la gent omplia la plaça Sant Jaume, convocats un dia abans per les entitats (Ara és l’Hora), i esperonats pels insults rebuts a totes les editorials dels diaris unionistes. […]

El Dietari del Procés 05/08/2015

Ahir la gent omplia la plaça Sant Jaume, convocats un dia abans per les entitats (Ara és l’Hora), i esperonats pels insults rebuts a totes les editorials dels diaris unionistes. Avui, la candidatura ‘Junts pel Sí’, ha fet una presentació al Parc de la Ciutadella que ha desbordat l’assistència i on han parlat els caps de llista de les quatre demarcacions. Raül Romeva i Lluís Llach han estat aclamats mentre infonien dosis d’optimisme i energia a la ciutadania.
 

Les inscripcions a la Via Lliure a la República Catalana van a un ritme superior que l’any passat. Concretament, avui portem 40.000 inscripcions més que el mateix dia de l'any passat. Per aquestes dates, Muriel Casals i Carme Forcadell compareixien amb un cert to de desesperació per mirar d’intentar esperonar les inscripcions a la ‘V’, perquè la cosa estava fotuda. Però hi ha un símptoma que ni tant sols l’any passat es va deixar de produir: ja no queda cap autocar de lloguer disponible per anar a la manifestació des dels primers dies.
 

Mentre Romeva carregava avui contra l’Estat –el veritable adversari- així: “Ens han apallissat. De dalt a baix, amb lleis injustes, amb multes milionàries, amb querelles indecents per posar les urnes. I ens amenacen amb amenaces covardes, de manera desproporcionada. No es que no tinguem un estat, es que tenim un estat en contra!”, aquest matí veiem Duran amagar-se al final de la llista que ha presentat Unió pel 27S.
 

El cap de files d’Unió Democràtica ha col·locat a Ramon Espadaler al davant del partit perquè rebi totes les hòsties que caiguin al partit. Ell es reserva per les eleccions generals, que són les que li molen, i on té tots els amics. Tanmateix, el tòtem ha gosat alliçonar des de l’ombra una vegada més amb que la DUI és una bogeria. Que si calen 2/3 del Parlament per renovar el síndic de greuges i l’Estatut d’Autonomia, com han de valer 68 diputats per proclamar la independència? Bé, la resposta és simple, i se la podria donar l’actual cap de llista d’UDC a la demarcació de Barcelona al Parlament.
 

Preguntat per si creia que el partit avalava la tesi de la direcció malgrat haver guanyat la consulta interna el 14 de juny per tant sols un centenar de vots, Ramon Espadaler va afirmar amb rotunditat que l’aval era total perquè amb la majoria de vots més un, ja n’hi havia prou. Espadaler, en un estrany atac d’eufòria va cometre la imprudència de dir que respectaria igualment, per coherència, el mateix resultat ajustat a favor dels partits independentistes el 27S.

 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí