Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

L’Estatut de Boris Johnson

En, això sí, una gran Jugada Mestra, el Premier Boris Johnson s’hauria guanyat una majoria espectacular segons tots els sondejos a peu d’urna del Regne Unit, després d’avançar una convocatòria […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 12/12/2019

En, això sí, una gran Jugada Mestra, el Premier Boris Johnson s’hauria guanyat una majoria espectacular segons tots els sondejos a peu d’urna del Regne Unit, després d’avançar una convocatòria electorali jugar-s’hi tot el capital polític a cara o creu. Els resultats se sabran durant la matinada però les xifres amb les que la gent del Regne Unit se n’ha anat a dormir del sondeig són aquestes: Conservadors 368, Laboristes 191, SNP (atenció! S’albira un segon referèdum) 55 de 59 a Escòcia, Liberal Demòcrates 13, Verds 1, Brexiters (UKIP) 0 i altres 22. Amb aquesta aclaparadora majoria, Boris Johnson podria activar tranquil·lament el Brexit el 31 de gener tal i com està projectat el darrer marge temporal concedit per la Unió Europea. La victòria de Johnson, si es confirma de matinada seria una sacsejada espectacular per una decadent Unió i un trist continent que ha girat massa l’esquena als drets humans.

De la Unió Eurpea també hem de dir que ha girat l’esquena al poble de Catalunya, com era d’esperar en el nostre cas. La notícia a darrera hora de diaal Regne Unit ha eclipsat per complet la grandíssima proposta que ha formulat avui el PSC per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya: redactar un nou Estatut d’Autonomia. Ah! S’imaginen alte cop repetir tot el que ha passat en els darrers 12-13 anys? Quina nostàlgia! Imaginin haver de retornar als ignominiosos debats que vam tenir durant any i mig a tots els programes sobre diversos aspectes de l’Estatut, perquè al final se’l cepillés Guerra, i el Tribunal Constitucional el rematés? S’imaginen repetir tot el que ha vingut després fins que ens tornessin a engarjolar per defensar la democràcia? Ah, llagrimeta!