Dilluns, 21 de setembre de 2020 - Edició 788
La República

L’espanyolíssim IBEX-35 i Catalunya

Doblegar Catalunya, derrotar  Catalunya, anorrear Catalunya. Aquest és  el primer  objectiu de l’IBEX- 35 espanyolíssim, a través del seu  braç  polític executor: Ciutadans . Per altra banda, s’ha vist clarament  […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 30/03/2015

Doblegar Catalunya, derrotar  Catalunya, anorrear Catalunya. Aquest és  el primer  objectiu de l’IBEX- 35 espanyolíssim, a través del seu  braç  polític executor: Ciutadans . Per altra banda, s’ha vist clarament  a Andalusia que l’opció, teòricament, rupturista de Podemos encara està molt verda, i, a més, no és de fiar. El bipartidisme al gran sud  hispànic encara  és molt  fort. En qualsevol cas, es posa de  manifest que aquí  l’única ruptura  de debò, la veritable  sacsejada  política de l’Estat  espanyol és  la independència de  Catalunya. Per aquesta raó,  els autèntics  poders fàctics (molts dels quals  fan fàstic) pretenen  doblegar  Catalunya, per tal que es vegi en l’obligació  d’admetre la seva derrota: el seu anihilament  total.

No hi ha dubte  que davant dels esdeveniments tan durs que se succeeixen la data  del 27-S adquireix  més important  i rellevància  que mai. També cal dir que la feblesa  catalana  continua provocant ensurts. Els partits polítics  catalans que han de portar l’iniciativa continuen fent un paper  ben galdós  i la gent, la societat  civil, dona  mostres d’estar exhausta. Ara s’està produint l’autèntic  cansament del catalanisme. Però, el moviment  catalanista/sobiranista/independèntista no es pot aturar  de cap de les maneres perquè, tal com diu  molt  bé l’escriptor gallec d’origen castellà, Suso del Toro, els castellans, l’Estat  espanyol, no tindran pietat  de  nosaltres. La teoria de  l’escriptor  gallec  és totalment  versemblant, ja s’està posant en marxa : la derrota  de  Catalunya es pretén per  asfixia i la durada del combat està calculada: menys d’un any. I no  ens enganyem, aquest és un objectiu de la pràctica  totalitat de les forces polítiques espanyoles, de dins i de fora, del Parlament  espanyol. S’han viscut uns  anys  molt  intensos, 2012, 2013 i  2014, els quals  han espantat els amos  d’Espanya: Potser l’error dels catalans ha estat  que caldria  haver  fet  possible  una DUI, i  que s’iniciés  de debò un procés de negociació tripartit (Barcelona-Madrid-Brussel•les). Ara  ja  només tenim una oportunitat: el 27-S, i pel mig les municipals. Ara, tot Catalunya  ha de ser conscient que si no avancem de  debò  serem  derrotats  sense  pal•liatius; i això implicaria quedar-nos sense  res; és a dir, que la  minsa autonomia que tenim actualment  podria ser completament anul•lada per la realitat  dels  fets. No ens  podem deixar doblegar: Hem de  treballar  amb fermesa  per  fer possible  un 27-S autènticament  sobirà i alliberador . Catalunya ha de treure el seu nervi  i tirar endavant amb dignitat.

Relacionats