Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Les ingerències del cònsol espanyol a Perpinyà

¿ Com és possible que el cònsol del Regne d’Espanya a Perpinyà demani canviar la política municipal  de  la ciutat ?  ¿ Com és possible que el cònsol espanyol a […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 03/05/2015

¿ Com és possible que el cònsol del Regne d’Espanya a Perpinyà demani canviar la política municipal  de  la ciutat ?  ¿ Com és possible que el cònsol espanyol a Perpinyà demani canviar la marca turística  de l’Ajuntament “Perpinyà la catalana” per el de  “Perpignan la française ? La  irracionalitat d’aquest representant diplomàtic  espanyol ha  estat molt  ben replicada pel tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Perpinyà, Sr. Brice  Lafontaine, el qual ha dit que  això és una ingerència  total i  inacceptable .

Davant d’aquesta  atzagaiada  diplomàtica  espanyola, Catalunya  ha  de saber  aprofitar la  seva  situació geogràfica, jo diria força privilegiada, en el mapa d’Europa ( som el Nord del Sud i això  s’ha de potenciar  i explicar molt bé arreu del vell continent)  per fer-se respectar davant  de l’agressivitat ultramuntana de l’espanyolisme, i també  per  donar-se millor a conèixer  i fer-se  estimar per  un món, per un factor  francòfon, que és  la clau de  volta  pel  nostre  reconeixement  internacional  a  Europa.