Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les fonts de Barcelona

|

- Publicitat -

Segons el web de l’Ajuntament, a Barcelona hi ha 286 fonts ornamentals. Després de la derogació del Decret de sequera, un any i vuit mesos després de la seva aplicació, tornaran a funcionar 144 d’aquestes fonts. No obstant, les 49 de l’Av. Maria Cristina (inclosa la Font Màgica) s’aturaran de nou a causa de la parada tècnica anual; una trentena més tampoc s’ompliran perquè està previst instal·lar-hi sistemes de recirculació i estalvi d’aigua; unes quantes més (no especifica el nombre) no funcionaran perquè necessiten treballs de manteniment; finalment, hi ha un projecte d’impermeabilització i rehabilitació que farà que d’altres s’aturin properament, quan comencin les obres.

Vostès han entès quantes fonts funcionaran, posem per cas, aquest mes de febrer?
Jo no, però m’és igual. Haurien de funcionar totes o gairebé totes a aquestes alçades. Han tingut quasi dos anys per fer treballs de manteniment, impermeabilitzacions i aturades tècniques. Però no, s’hi posen ara que les acaben d’omplir. I el finançament? Bé, disposen, com a mínim, de 9 milions d’euros (segons el seu web). Alguna cosa es deu poder fer amb nou milions d’euros, no?

Publicitat

Obviament torna a haver-hi periodistes i tertulians diversos que reclamen el transvasament de l’Ebre, com no!, oblidant que els barcelonins, els ciutadans del carrer, sí que han fet el que calia i han reduït el seu consum d’aigua potable en un 30 %, és el consistori el qui ha fallat, però s’encaparren a demanar, quan no a exigir, el transvasament. Què hi tenen accions?

Es diu (no sé si és Història o llegenda) que el famós artista del Renaixement italià MIchellangelo era de casa bona, motiu pel qual no estava ben vist que fes feines manuals. Així doncs, abans de donar el primer cop de cisell a un magnífig bloc de marbre, anava cada dia al taller a mirar-se’l. Quan li preguntaven: Maestro, què feu? ell responia: “Laboro”. I al cap de tres anys va esculpir el David.

En canvi, l’obra de l’Ajuntament de Barcelona (que ha tingut gairebé dos anys per fer-la) s’assemblaria més a un d’aquells mussols fets de cargolets de mar i no perquè a l’Ajuntment no siguin igual de genials (ves a saber!) sino perquè no s’hi han posat, no han estat pel “laboro“.

Meritxell Algueró
Tortosa (Terres de l’Ebre)


Publicitat

Opinió

Minut a Minut