Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Les factures figuerenques

Només a l’Alt Empordà és podia produir un episodi tan inexplicable, indescriptible i, lògicament, molt carpetovetònic. L’Empordà és terra de vents i de surrealisme, però a vegades els poders aliens […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 06/08/2010

Només a l’Alt Empordà és podia produir un episodi tan inexplicable, indescriptible i, lògicament, molt carpetovetònic. L’Empordà és terra de vents i de surrealisme, però a vegades els poders aliens al territori superen tot el surrealisme que es pugui produir en aquesta terra empordanesa.

L’episodi en qüestió : el retorn, la devolució, per part del Ministeri de Defensa, d’unes factures d’aigua, clavegueram i escombraries, perquè estan redactades en llengua catalana, d’un miserable rebut de 227’49 euros, d’una infrastructura figuerenca que encara depèn del Ministeri de Defensa és, francament, denigrant.

Davant d’aquest episodi tan tercermundista, un servidor voldria demanar el següent. Què potser no sap el Ministeri de Defensa que l’Estat espanyol va ratificar, l’any 2000, la Carta Europea de les Llengües Regionals i/o Minoritàries ?
Seria molt greu que aquest afer de les factures figuerenques esdevingués un cas, paradigmàtic, d’una flagrant discriminació dels drets lingüístic en àmbit europeu .