Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

L’alternativa vàlida i democràtica

En una recent entrevista  a la premsa gironina, l’exconseller  i exbatlle de  Girona, Joaquim Nadal, torna a encertar-la, torna a reblar el clau  sobre la més rabiosa  actualitat política. D’aquesta  […]

Josep Maria Loste 01/09/2013

En una recent entrevista  a la premsa gironina, l’exconseller  i exbatlle de  Girona, Joaquim Nadal, torna a encertar-la, torna a reblar el clau  sobre la més rabiosa  actualitat política. D’aquesta  manera, el Sr. Nadal  diu en l’esmentada  entrevista: “ avui  el problema no és Catalunya, és Espanya; les elits polítiques espanyoles tenen miopia  aguda” . No  hi podria  estar  més  d’acord. Així, en un altre fragment  de l’entrevista declara que  la  consulta  és indispensable ;  concretament afirma : “ com més avança la intransigència espanyola, més sectors de l’opinió pública internacional opinen  que la consulta és imprescindible”.

En aquests moments, cada  cop més  gent a  casa nostra intueix  que el  contenciós  català només es pot solucionar amb la democràcia, amb l’exercici concret del  dret a  l’autodeterminació  dels  pobles . Pensem  que el dret a decidir està  per  damunt de tot; és  a dir,  per damunt de totes les constitucions del món.  Sense cap  mena de dubtes, la retallada-  la brutal ribotada-  de l’Estatut,  l’any  2010, va significar que  Espanya tancava, definitivament, qualsevol, via federalista. Ara només ens queda un camí, una alternativa vàlida per  a tothom : la sobirania plena dintre de la  interdependència europea.