Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’alcalde impossible

         “No ens enganyem, Amorós és un alcaldable possible però un alcalde impossible i l’Alfred Bosch és l’únic alcaldable factible que ERC pot oferir com a alcalde […]

Jordi Fexas
Jordi Fexas 01/07/2014

 

    
 
“No ens enganyem, Amorós és un alcaldable possible però un alcalde impossible i l’Alfred Bosch és l’únic alcaldable factible que ERC pot oferir com a alcalde possible”
 

Les primàries, si no ho són massa, estarem d’acord que són un bon exercici de democràcia interna al si dels partits. A Barcelona el PSC, a empentes i rodolons, ja ens ha deixat el seu hereu, en minúscula, per batre’s el 2015 amb un alcalde que fregarà la jubilació als seus quasi setanta anys.
 
Els republicans amb una marca que cotitza a l’alça en progressió geomètrica, s'hi acaben de posar. El combat primari ha arrencat amb dos candidats; Oriol Amorós, home ben preparat, amb una llarga trajectòria política i hereu natural de Portabella i, per un altre costat, Alfred Bosch, el carismàtic independent que els republicans van enviar a la Carrera de San Jerónimo.
 
El que li convé a Esquerra de Barcelona lògicament ho decidiran amb els seus vots els militants, els amics i els simpatitzants del partit. El “entorno” que diria Cruyff. No tinc ni idea de què faran els electors amb dret a vot i amb quins raonaments i paràmetres decidiran el seu vot.
 
Jo, humilment,  sí que tinc un paràmetre; triar el candidat que crec que pot ser alcalde. No el 2030, el 2015 o el 2019. No el que li faciliti la reelecció a en Trias, sinó el qui li ho dificulti. Perquè si  preparats i honestos ho són tots dos, que és el que crec, només ens queda , amb el cor i amb el cap, triar aquell que més possibilitats té d’esdevenir el primer alcalde republicà a la capital de la República catalana.
 
No ens enganyem, Amorós és un alcaldable possible però un alcalde impossible i l’Alfred Bosch és l’únic alcaldable factible que ERC pot oferir com a alcalde possible.