Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La Plataforma Iniciativa Animalista contra l’abocador d’animals a la Pobla del Duc

L’empresa SIG Renovables SL ha posat en marxa un projecte per a instal·lar un abocador a la Pobla del Duc (la Vall d’Albaida). Serviria per a amagar restes dels animals […]

Iniciativa Animalista
Iniciativa Animalista 06/02/2014

L’empresa SIG Renovables SL ha posat en marxa un projecte per a instal·lar un abocador a la Pobla del Duc (la Vall d’Albaida). Serviria per a amagar restes dels animals víctimes de la indústria: els que moren a l’infern de les granges intensives, allò que aboquen els escorxadors, els cadàvers destrossats per la vivisecció als laboratoris, les femelles i cries que moren als criadors de gossos i gats… Serà altre instrument per a ocultar la realitat de l’ús i l’explotació d’animals.

Seria un perill pels animals que pogueren accedir a aquestes restes, com carronyaires i oportunistes (raboses, garses, etc) o gossos i gats abandonats que busquen menjar. Seria un perill per a la natura, ja que es estaria situat al paratge natural de l’Ombria del Benicadell i estaria a tocar del riu Misena, que desaigua al pantà de Bellús. És un espai natural que podria ser contaminat i destruït.

La legislació vigent estableix que els residus de la indústria càrnia s’han de tractar amb molta cura, perquè poden ser origen de contaminació a causa de tot els productes que aquesta indústria utilitza (antibiòtics, químics, etc) i de transmissions de malalties com l’ETT (encefalopatia espongiforme transmissible, coneguda com el mal de les vaques boges i generada per la seua irresponsabilitat). Els plans i consells de bones pràctiques reconeixen que l’abocament d’aquestes restes ha de ser, sempre, l´última opció. Però, com que és la més fàcil, volen abocar milers i milers de tones a la Pobla del Duc.

Es trata d’una instal·lació que es faria a esquenes del poble, ja que tot el projecte ha estat generat per les maniobres de l’anterior govern municipal, en mans del PP i encapçalat per el que fou alcalde, Natalio Navarro. Ocultà i negà el que volien fer i ell sabia perfectament fins i tot durant la campanya electoral del 2011, quan el seu partit perdé la majoria absoluta i l’alcaldia. Fou després quan el poble es trobà amb un projecte fet, amb els tràmits d’autorització per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient iniciats al 2010 i finalment aprovats a les acaballes del 2013. Ara, volen que semble un fet irreversible.

La ciutadania, però, ha manifestat clarament el seu rebuig a l’abocador. S’han organitzat assembles i concentracions, s’han presentat milers d’al·legacions i s’han recollit més de 4.000 signatures en contra. Ho ha rebutjat l’Ajuntament de la Pobla del Duc, amb el suport dels altres ajuntaments de la zona, molts dels quals estan governats pel PP. Ho ha rebutjat el Ple de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, i ho han rebutjat organitzacions com la Unió de Llauradors.

Iniciativa Animalista manifesta el seu suport a la lluita de totes els persones de la Vall d’Albaida, i s’adhereix a les accions que es facen contra l’abocador. El mínim que la societat ha d’exigir a la indústria d’explotació animal és que assumisca els costos del seu negoci i elimine les restes de les seues víctimes sense abocar-les sobre la ciutadania, que hauria de patir les conseqüències. El mínim que se li ha de reclamar és que no contamine ni destruïsca el medi natural, ni pose en perill la flora i la fauna, els animals que, afortunadament, no han caigut a les seues mans.

El que el moviment animalista reclama a la indústria, i a la societat en general, que no amague les conseqüències que genera la matança de milions d’animals cada any a llocs com a aquest abocador. Estem davant de la indústria més contaminant i generadora de més residus del planeta. La que més emissions de gasos provoca (més que totes les altres juntes, més que tots els cotxes i més que tots els fumerals de les fàbriques). La que més desforestació provoca, per a obtindre cultius i produccions agrícoles amb els que alimenten les seues víctimes, unes produccions que sobrarien per a acabar amb tota la fam humana al planeta i que aquesta indústria malbarata per a generar un producte que només poden pagar les butxaques plenes. La indústria que consumeix gran part del producte de la pesca que destrueix i esgota el medi marí, en forma de pinsos a base de farines de peix.

Des de d’Iniciativa Animalista treballem per un dia que ja no facen falta aquests abocadors, perquè la relació de l’espècie humana amb els altres animals haurà deixat de banda els inferns que els fan necessaris. Volem subratllar que no hem d'oblidar els beneficis d’una alimentació vegana, 100% vegetariana, de la qual, aquests beneficis són coneguts sobradament per a la nostra salut, el respecte als drets dels altres animals, la natura i el territori.

http://iniciativaanimalista.cat/