Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La discriminació de la nostra ,més preuada, joia col•lectiva

Fa unes setmanes vaig llegir als mitjans que un treballador va estar acomiadat de la multinacional Ikea  per defensar que per treballar a Catalunya cal al menys entendre el català. […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 19/01/2012

Fa unes setmanes vaig llegir als mitjans que un treballador va estar acomiadat de la multinacional Ikea  per defensar que per treballar a Catalunya cal al menys entendre el català. Seria molt  recomanable comunicar a aquesta important empresa  que a casa nostra existeix una llei de Política Lingüística que prohibeix la vulneració dels drets lingüístics dels ciutadans; a més, això també ho avala la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries, ratificada per l’Estat  espanyol  d’ençà de l’any 2001 . Per altra banda, també seria necessari explicar a aquesta multinacional que el català és una llengua mil•lenària, que se situa en el número deu pel rànking de parlants en l’àmbit europeu i, sobretot, que és la llengua pròpia de Catalunya. 

Tot això ens demostra que el procés, cívic, de normalització lingüística encara ha de continuar amb molta més força que mai; és a dir, què la fermesa  lingüística de  la societat civil, juntament amb la voluntat política dels nostres governants, ha de fer possible  evitar aquests lamentables  episodis de discriminació flagrant contra la nostra més preuada joia col•lectiva : la  llengua catalana.