Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La darrera oportunitat de CiU

El Partit Popular ha decidit finalment portar el nou 9N -cada vegada més semblant a l’original-, al Consell d’Estat per a què en un temps rècord emeti un informe que […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 27/10/2014

El Partit Popular ha decidit finalment portar el nou 9N -cada vegada més semblant a l’original-, al Consell d’Estat per a què en un temps rècord emeti un informe que sigui vàlid per enviar altre cop la consulta al TC. Corruptes fins a les celles, els dirigents del Regne d’Espanya tornen a cometre un cras error en donar encara més ales i validesa a una consulta que tenien contra les cordes després de la renúncia de CiU. Pèssima i clàssica estratègia per desviar l’atenció pel que fa a les trames obscures que s’estan destapant.
 

Però més de 38.000 voluntaris i 6.000 funcionaris voluntaris després, el poble de Catalunya ha donat la segona i darrera oportunitat al govern dirigit per Artur Mas perquè tot i la primera incomprensible marxa enrere, ha sabut jugar bé les seves cartes i ha trobat una astúcia que ha acabat convencent els partits i les entitats pro consulta. D’ell dependrà que si el TC torna a tombar el 9N –cautelarment-, es posin les urnes i es mantingui la unitat. Però si CiU torna a recular, serà l’hora de retirar definitivament el suport a aquest govern. Res justificarà aleshores una candidatura única amb una gent que no estigui absolutament disposada a trencar amb la legalitat espanyola actual.
 

L’Estat espanyol està molt més tocat del que ens pensem, i no ens n’adonem. Ara tornaran a maniobrar a corre-cuita simplement perquè han detectat que la participació pot arribar a ser molt significativa, i ho hem de valorar i anar a votar. Mentrestant, UDC inicia la seva campanya al marge de CDC centrant-se simplement en demanar a la gent que vagi a votar a l’expectativa del recurs al TC i la influència que puguin exercir per tornar a obligar als seus socis de federació a posar el fre a Catalunya.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014