Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

La CUP juga amb foc amb una assemblea contradictòria

La campanya de les eleccions espanyoles està a punt d’arribar al seu final. I amb ella, dues setmanes que haurien d’haver servit per aclarir el sentit del vot de milions […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 17/12/2015

La campanya de les eleccions espanyoles està a punt d’arribar al seu final. I amb ella, dues setmanes que haurien d’haver servit per aclarir el sentit del vot de milions d’indecisos, en els comicis més incerts de la història. Els arguments, però, potser no han ajudat gaire, i només els debats televisius han marcat alguna diferència. A més, és trist però la campanya que havia de ser la més decisiva de les últimes dècades es recordarà per l’enèrgic cop de puny que s’ha endut Rajoy aquest dimecres en un acte a Pontevedra. Diumenge es decidiran quin seran els diputats que, en qualsevol cas, tancaran la porta novament a les reclamacions catalanes.

El 20D+1 tothom anirà ple dels resultats, però a partir del dia 20D+2 i si no hi ha uns resultats molt imprevistos, tota l’atenció es girarà de nou al voltant de les negociacions per la investidura d’un president català. I és que la CUP tirarà els daus a la seva assemblea el dia 27 a Esparraguera. Una assemblea que ja va prenent forma, però que s’ha plantejat de manera força recargolada, per amagar que allò que els preocupa més és el qui.

D’entrada plantejaran una votació on els militants de la formació anticapitalista podran votar, del 0 al 5, el pla de xoc, el procés constituent, la ruptura democràtica amb l’Estat i tota l’oferta de Junts pel Sí en conjunt. Després, si no passa res, els presents votaran quina de les quatre opcions els agrada més:

1. Acceptar l’acord amb JxSí inclòs Mas.

2. Acceptar Mas però no l’acord i continuar negociant per millorar-lo. És a dir, plantejar una legislatura molt inestable i al límit de l’abisme a cada votació.

3. No acceptar ni Mas ni acord i anar a noves eleccions a excepció que hi hagi un candidat alternatiu.

4. No acceptar ni Mas ni acord però votar abstenció per si CSQEP cedeix alguna abstenció més. És a dir, anar a noves eleccions.

Són quatre opcions raonables, encara que la segona seria la més irresponsable per allargassar les converses i la quarta la més covarda per intentar espolsar-se les culpes. Potser reduir-ho a dues seria més lògic. Però el més clamorós és: i l’opció ‘acceptar l’acord però no ens agrada Mas així que anem a eleccions exclusivament’ on és? Què passa si la militància vota favorablement al pla de xoc, procés constituent i ruptura democràtica amb l’Estat però després voten ‘no acceptar ni Mas ni l’acord?’ Com és llegeix això? Qui ho entén? L’excés de votacions pot arribar a deixar en evidència els cupaires i la seva preocupació, per sobre de tot, en el qui.  

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats