Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

La CUP dóna senyals de vida

Avui, a la roda de premsa de la CUP al Parlament, la formació alternativa, sense donar massa informació, ens ha fet saber que tant ells com JxSí segueixen vius i […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 15/12/2015

Avui, a la roda de premsa de la CUP al Parlament, la formació alternativa, sense donar massa informació, ens ha fet saber que tant ells com JxSí segueixen vius i negociant. Bé, a la CUP parlen encara de “converses”. Hi ha molta reticència a admetre l’evidència per part de la força anticapitalista: que hi ha dos partits que estan negociant un govern. Tant costa en aquest país deixar els eufemismes (i els tacticismes electorals) a banda i parlar clar?
 

Aquest és un dels grans problemes que hem observat abans amb CiU i després amb CDC. Poc a poc han millorat i han començat a parlar clar fins veure Francesc Homs parlar molt obertament en clau independentista. Tornant a la CUP, ens enduem dues impressions: la primera, que allà mana amb mà de ferro l’Anna Gabriel, que podria ser directament la portaveu a les rodes de premsa i ens estalviaríem veure la imatge dels altres diputats girant el cap per demanar-li l’assentiment abans de parlar; i l’altra, que sembla clar que la formació segueix esperant als resultats del 20D per signar –si signa- res.
 

Està clar que tothom ara espera poc o molt veure quines seran les cares amb les quals el govern de la Generalitat s’haurà d’enfrontar per cercar aquest intent independentista. Ja veurem, a més, si hi ha bon feeling per a les festes de Nadal, o el dia 27 anirem de pet a noves eleccions (Déu nounat per dos milè cop no ho vulgui) i ens ennuegarem amb els torrons. La temuda assemblea que ha de decidir el destí del país –o això sembla- s’acosta mentre ens entretenim amb les eleccions espanyoles i ells “conversen”. La setmana vinent ens hi haurem de tornar a posar i veurem com acaba tot.
 

Mentrestant, els diputats de l’esquerra alternativa han demanat l’abstenció als ciutadans, malgrat que ERC els ha demanat que els prestessin vots per donar una victòria a les urnes a l’independentisme. Però l’únic pronunciament ha estat el de Arrufat cap a Podemos i el de Fernández cap a ERC. Esperem que no ens hàgim de penedir de no haver estat prous a partir de la nit del dia 20.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats