Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

La CUP, d’amenaça en amenaça

“Junts pel Sí i la CUP arriben a un altre acord in extremis sobre la moció dels anticapitalistes que torna a salvar el procés”. És el que llegim aquests dies […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 06/04/2016

“Junts pel Sí i la CUP arriben a un altre acord in extremis sobre la moció dels anticapitalistes que torna a salvar el procés”. És el que llegim aquests dies als diaris en relació amb el 'final feliç' de l'últim serial de l'independentisme, que s'ha arreglat amb els cupaires renunciant a incloure-hi la paraula desobediència i donant per bo “voluntat […] d'assolir la independència” i “reiterar els objectius de la declaració del 9N”.  Així, hem de destapar el xampany? No, de fet el que hem de fer és fer-nos-ho mirar tot plegat. S'ha d'estar content per haver solucionat un problema inexistent?

En qualsevol cas, el mateix dia que els cupaires acceptaven arribar a un acord amb Junts pel Sí –no complet, ja que no han cedit a l’hora de demanar als Mossos que facin cas omís a l’Audiència Nacional per fer de policia judicial-, es filtrava aquest dimarts a la nit un document de treball dels antisistema que presumiblement s’aprovarà a grans trets el mes vinent que destaca per ser una nova font d’amenaça a Junts pel Sí.

Defensen que si el 10 de gener de l’any vinent –dia que es complirà un any de la investidura de Carles Puigdemont- el Govern català no ha fet cap pas clar cap a la desconnexió, començaran a denunciar públicament “el frau dels dotze mesos” que haurà suposat l’executiu. El document també diu que si en els 18 mesos que té de marge Junts pel Sí no ha complert amb la declaració del 9N, donaran per acabat el pacte. Surten d’una amenaça i ja són a una altra. La tasca de pressió és bona, però té més sentit si no és tan focalitzada a posar la peu al cos i passa a ser més constructiva. Hi ha un munt de coses a fer en aquests mesos, i Junts pel Sí no ho podrà fer sola. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats