Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La censura neofranquista i l’article 7 de la UE

Que passa, que  succeeix  amb les lleis, els governants   i   els tribunals  de l’Estat espanyol, que  sembla  que s’ha institucionalitzat, d’una manera  molt  barruera i repressiva,  la censura  en majúscules.  […]

Josep Maria Loste 27/02/2018

Que passa, que  succeeix  amb les lleis, els governants   i   els tribunals  de l’Estat espanyol, que  sembla  que s’ha institucionalitzat, d’una manera  molt  barruera i repressiva,  la censura  en majúscules.  .

Ës denigrant  el que està  passant  amb alguns cantants  i  rapers  com el mallorquí Valtònyc i el lleidetà  Pablo Hassel, els  quals,en forma, de  cançons i lletres contundents, però molt  ben expressades, pretenen  descriure  la realitat  de l’Estat  espanyol; i immediatament  són  reprimits  amb multes i  anys de presó. Quin eEstat  és aquest?  Aquestes  actuacions polítiques no passarien  la “prova del cotó”  dels estandars democràtics  europeus, en què qui avalués  fos  El Consell  d’Europa.

No hi ha  dubte que actualment,  a l’Estat espanyol,  s’ha institucionalitzat la  mentida, a través  d’una  censura neofranquista.  A més, tot aquest `panorama depriment constata la decadència, la pèrdua  accelerada de credibilitat  del règim del 1978. Per altra banda, ara  més que mai , malgrat  totes les mentides i manipulacion, es demostra  que  1-O  va ser una agressió cega, en tota regla,  de l’Estat espanyol contra  una ciutadania catalana, totalmnet  pacífica  i indefensa. Potser ja seria  hora   que s’apliqués a l’Estat espanyol l’article  7  de  la UE, en comptes  d’abusar   d’una forma arbitrària de l’article 2 de  la UE.