Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Kosovo Independent

|

- Publicitat -
Aquest dies hem vist com el President de Rússia Putin neguitejava davant de la possibilitat de que Kosovo s’independitzés, esdevenint aquest tema un focus de tensió amb els Estats Units. Kosovo és una nació amb més habitants que Montenegro per exemple, de religió musulmana i amb una gran minoria Albanesa. No existeix a priori cap motiu lògic per justificar la seua pertinença a un Estat que els ha volgut exterminar, que no els ha reconegut cap dret cultural, etc. Entenc que com a qüestió de puresa democràtica s’ha de tenir en compte que els Kosovars volen la seua independència i reconstruir la seua nació lluny dels seus botxins.
 
El que realment ens interessa com a Catalans és que la possible independència de Kosovo haja posat la independència de Catalunya a l’epicentre de la política mundial. Quan ell Sr. Putin es demanava en veu alta per què Kosovo si, i Catalunya o Euskadi no?, tot el planeta l’estava escoltant, tot el planeta menys TV3.
 
Si qualque dia volen aconseguir la independència hem de jugar molt bé les nostres cartes a la comunitat internacional, fent feina als diferents furs i espais internacionals, explicant que Catalunya existeix com a ens nacional per molt que els espanyols tracten de negar la seua existència, i que entenem que és pot aconseguir la independència sense vessa una sola gota de sang. Aquest segon aspecte els catalans l’hem d’explotar molt més, perquè ni els Americans ni els Europeus ens poden negar el seu ajut si el plantegem de manera pacífica i democràtica. Per tant, aquests senyors que de bona fe critiquen que Putin parle de Catalunya, que no s’espanten tant i que pensen que un cop independents ja farem la nostra política d’aliances amb Rússia o sense ella.
 
 
 
 
 
 
 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut